Με την καλύτερη δικαιολογία και αφορμή για έξοδο, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε κάποιο από τα καφέ- γλυκοπωλεία στην πόλη, που καλούν για (ακόμη) μία γλυκιά παρασπονδία.

Ολόφρεσκα γλυκά που στην κυριολεξία ευωδιάζουν, συνοδεύουν ιδανικά τον απογευματινό χουχουλιάρικο καφέ στη χειμωνιάτικη Αθήνα.

Πορτατίφ

Από τις πιο κλασικές γλυκές στάσεις στο Κολωνάκι (Σίνα 21), που παραπέμπει σε ρομαντικό, παριζιάνικο μπιστρό. Το Πορτατίφ φημίζεται για τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά- έμπνευση του Τάσου Λύτρα και της ομάδας του.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, ο κατάλογός του διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προτάσεων που κάνει την επιλογή δύσκολη. Τάρτες (σε διαφορετικές εκδοχές), μιλφέιγ, αμερικάνικο cheesecake και χειροποίητο κρουασάν βουτύρου στα γλυκά- πειρασμούς.

Σοκολάτα

Λιλιπούτεια και γουστόζικη, συναντάται στη Στοά Μπολάνη τον τελευταίο χρόνο (μεταφέρθηκε εδώ από τη στοά μεταξύ των Ερμού και Αθηναΐδος) και ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των γλυκών ροφημάτων, με την εξειδίκευση που παρουσιάζει στο αντικείμενο.

Με παριζιάνικο στυλ –σε μεταφέρει κάπου στο Marais, την πανέμορφη συνοικία της μαγικής Πόλης του Φωτός– η μικροσκοπική σοκολατερί φημίζεται για τις περίφημες κουβερτούρες της βραβευμένης Valrhona που συναντώνται σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές γεύσεις και συναρπάζουν με τα εκπληκτικά αρώματα και την γεμάτη γεύση τους.

Εδώ η Μαρία είναι πρόθυμη πάντα να σας μυήσει στα μυστικά της σοκολάτας, αλλά και να σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε ή ακόμη και να σας προτείνει την κατάλληλη γεύση για εσάς, βάσει του γούστου σας. Στα συν τα χειροποίητα, σπιτικά γλυκά με βάση τη σοκολάτα, τα ολόφρεσκα κέικ καθώς και τα αλμυρά και τα γλυκά σνακ.

Just Made 33

Το καθιερωμένο στέκι επί του πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας, παρασκευάζει σε καθημερινή βάση μια μεγάλη γκάμα σε ολόφρεσκα γλυκά, από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετε ως συνοδευτικού, του πολύ καλού καφέ του. Γλυκιά μπουγάτσα με αρωματική, πλούσια κρέμα, μηλόπιτα, cheesecake και διάφορα γλυκά σε βαζάκια βάζουν σε πειρασμό.

Alice Cakewitch

Ένα στέκι, βγαλμένο λες από παραμύθι, που λειτουργεί με την φιλοσοφία του cupcake shop- cafe στα Πετράλωνα (Ιούς 40-421). Πληθώρα σε γλυκές δημιουργίες ανάμεσα σε cupcakes, muffins και layer cakes, που συνδυάζουν με τον πιο δελεαστικό τρόπο τον καφέ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε, αν είστε τυχεροί, τα μελομακάρονα red velvet! Σκέτος πειρασμός.

Troufa

Μύρισαν Χριστούγεννα στην πιο γλυκιά και cozy γωνιά στη Δροσιά (Λεωφόρος Θησέως 4,). Η περίοδος των Χριστουγέννων θα έλεγε κανείς ότι είναι και η αγαπημένη της Troufa, καθώς μετατρέπεται σε ένα ονειρικό, χριστουγεννιάτικο σκηνικό με την εντυπωσιακή του διακόσμηση να συγκεντρώνει τους κατοίκους των βορείων προαστίων, και όχι μόνο, στον υπέροχο χώρο της.

Οι πρωταγωνιστές της εορταστικής περιόδου πολλοί, καθώς η Troufa δεν περιορίζεται στις κλασικές επιλογές και προσφέρει στους πελάτες της το κάτι παραπάνω. Μικροί και μεγάλοι, λοιπόν, ξελογιάζονται με τα πολύχρωμα σπιτάκια gingerbread, τα cupcake και τις σοκολάτες με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, καθώς και τα παιχνιδιάρικα μπισκότα στολισμένα με ζαχαρόπαστα.

Στις διαχρονικές αξίες των Χριστουγέννων, φυσικά, τα παραδοσιακά μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες, ενώ στις κλασικές προτάσεις του συγκαταλέγονται, επίσης, τα ιταλικά πανετόνε και τα γερμανικά stollen.