Πού θα φάτε νοστιμότατα και τραγανά παϊδάκια στην Αττική

Οκτώ διευθύνσεις που ξεχωρίζουν για το σωστό τους ψήσιμο


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ
8:40
03/02/2019
Πού θα φάτε νοστιμότατα και τραγανά παϊδάκια στην Αττική
23
loading

Παϊδάκια που «μιλούνε» στον ουρανίσκο του κάθε απαιτητικού κρεατολάγνου και χαρίζουν στιγμές απίστευτης γευστικής ευφορίας. Τραγανιστά και με το απαραίτητο λιπάκι, γεμίζουν το τραπέζι της παρέας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ακολουθούν οκτώ διευθύνσεις στην Αττική που γνωρίζουν από καλό παϊδάκι, ξέρουν να το ψήνουν σωστά και βάζουν όλη την μαεστρία τους για να κερδίσουν το φανατικό κοινό τους.

Σπύρος-Αντώνης

Σε μια ήσυχη γειτονιά στα Άνω Πατήσια (Γαβριηλίδου 24), το ταβερνάκι Σπύρος- Αντώνης τιμά την ελληνική κουζίνα, ενώ δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα παϊδάκια, τα οποία μάλιστα σερβίρονται αρκετά λεπτοκομμένα. Αποτελεί μια τίμια πρόταση, για όσους δίνουν έμφαση στη γεύση και όχι στα γύρω γύρω. Απλός και λιτός χώρος, εξυπηρετικό και ευγενικό σέρβις, αυθεντικές γεύσεις και τιμές που δεν συναντώνται εύκολα πια.

Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό του παϊδάκι. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στην Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως οι ζεστές σούπες, το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

 Το στέκι του Ηλία

Στον πεζόδρομο που συνδέει τα Πετράλωνα με το Θησείο, Το στέκι του Ηλία λειτουργεί από το 1981 επί της Θεσσαλονίκης, ενώ δέκα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και επί της Επταχάλκου. Στην οικογενειακή ταβέρνα προσέρχονται κυρίως για τα φημισμένα παϊδάκια και το τζατζίκι της, την αρνίσια συκωταριά και τα μπιφτέκια, καθώς και τις φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Τσομπανάκος

Από τις σταθερές αξίες και κοινό μυστικό για τους κατοίκους της Καισαριανής, ο Τσομπανάκος (Ανακρέοντος 2) βρίσκεται κοντά στα γήπεδα μπάσκετ της περιοχής και φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά του. Στους πρωταγωνιστές των επιλογών τα περίφημα παϊδάκια του ή «φρούτα του δάσους» όπως τα αποκαλούν και οι ίδιοι, που συνοδεύονται ιδανικά με σπιτική τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες. Κλασική, γραφική ταβέρνα με φιλική ατμόσφαιρα και λογικές τιμές.

Χριστόφορος

Από τις παλαιότερες και πιο διάσημες ταβέρνες στην «πιάτσα» των Καλυβίων. Ο Χριστόφορος (Μιχ. Καλαβρυτινού 11) πρωτολειτούργησε τη δεκαετία του ‘60 ως Βοσκοπούλα, ενώ με την ανάληψη των ηνίων από το γιο του ιδιοκτήτη κυρίου Αθανασίου Ράπτη μετονομάστηκε σε Χριστόφορος.

Γενναίες, χορταστικές μερίδες με  υπέροχες κρεατολιχουδιές γεμίζουν το τραπέζι. Παϊδάκια αρνίσια, μοσχαρίσια σταβλίσια, μεζεδάκια από αρνί, συκωταριά τηγανητή, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, γουρουνόπουλο σούβλας, κατσικάκι στη γάστρα, γίγας μπιφτέκι Χριστόφορος στις προτάσεις που θα δυσκολέψουν τις επιλογές σας.

Το Τζάκι

Κλασική χασαποταβέρνα που λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία του Πολυδενδρίου. Το Τζάκι τιμά αποκλειστικά την ελληνική κρεατοφαγία και φημίζεται για τις μερίδες τεραστίων διαστάσεων, τις οποίες δεν τσιγκουνεύεται καθόλου! Νοστιμότατα παϊδάκια, τεράστια σπαλομπριζόλα, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψωμάκι στα κάρβουνα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν το επισκεφτείτε σαββατοκύριακο, κάντε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.

Κρητικός

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο δημοφιλή παϊδάκια στην πόλη. Ο Κρητικός έχει συνδέσει το όνομά του με το εξαιρετικής ποιότητας κρέας του το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία της Αττικής. Στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά στην περιοχή της Κάντζας (Αιόλου 49), αναγνωρίζει σημαντική απήχηση από τους κρεατολάγνους της πόλης που το επιλέγουν με κλειστά μάτια.

Μαύρος Γάτος

Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, ο Μαύρος Γάτος, στο Παγκράτι (Πολέμωνος 4), προσφέρει νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, ενώ φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά με «βασιλιά» όλων τα διάσημα παϊδάκια του. Σπιτικές πίτες με χειροποίητο φύλλο, παραδοσιακό λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι σωστά ψημένο, τσίπουρο από τα Ιωάννινα ή κρασί από την Αρκαδία γεμίζουν το τραπέζι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
  1. avatar Κάτοικος

    Σπύρος Αντώνης στα Πατήσια. Προσεγμένο φαγητό εδώ και πολλά χρόνια. Εξαιρετικοί άνθρωποι. Πολύ καλό συκώτι στα κάρβουνα. Είμαστε πελάτες είκοσι χρόνια περίπου και συνεχίζουμε.

  2. avatar Αυτό

    Ο Λεβέντης στην Πετρούπολη. Ότι καλύτερο σε πα"ιδακι.

  3. avatar Το καλύτερο παϊδάκι ever

    ήταν και παραμένει ο Αβράμης στη Χασιά(Λ. Χασιάς 90) γιατί εκτός από πεντανόστιμα , το μαγαζί είναι και πεντακάθαρο!!!

  4. Ταβέρνα Παναγος!!!!Άγιος Στέφανος Αττικης ΑΑΑ!!!!

  5. avatar Αρβανιτης

    Μανδρα, Ασπροπυργος & Μαγουλα δεν παιζουν στο top 8; Αδικια μεν, δεν θα στεναχωρηθουμε δε. Πιστοι στις αξιες και τη ρατσα μας.

    1. avatar Αλεξ Π.

      Πες τα ρε αδελφε...Ελευσιναιος εδω.

  6. avatar Γιαννης γαλατσι παντου

    Ρε παιδια μη γραφετε σχολια.οι ανθρωποι δε βαλαν τα καλυτερα παιδακια βαλαν τα μαγαζια που πληρωσαν για διαφημιση γιατι τα μαγαζια που εχουν ΟΝΤΩΣ καλο παιδακι δε τα εβαλαν.τραγικοι οπως παντα αλλα πρωτοι στο ραδιο αρβυλα

  7. avatar Ασπροπυργος

    Ελάτε Ασπρόπυργος Μάνδρα μάγουλα να δείτε τι εστι. Παιδακί.

  8. avatar Έφη Εφούλι

    ΒΛΑΧΟΣ Λεωφόρος Σαλαμίνος 1 Νίκαια.
    Μακράν το καλύτερο στο είδος του!

  9. avatar παιδια το καλυτερο φαγητο ειναι σπιτι σας…

    να αναφερω μια τραυματικη εμπειρία περυσι στην χασαποταβερνα [...].ημερα πασχα και ειχαμε κλεισει τραπεζι απο μερες. οταν πηγαμε ο τυπος δεν ηξερε τι του γινοταν, καμμια οργανωση, λιγο προσωπικο, ολο μοστρα (εψηνε κατι αρνια απεναντι αλλα ηταν μονο για να τα βλεπει ο κοσμος). μας ειχε να περιμενουμε ενα μισαωρο για να καθησουμε σε τραπεζι και για να καθαρισει και για να παραγγειλουμε περασε 1 ωρα ακόμη. μεχρι να ερθουν τα φαγητα (ηρθαν και κουτσουρεμενα, οχι ολα οσα ειχαμε πει) περασε ακομη 1 ωρα. για να μη τα πολυλογω αλλο μειναμε 4 ωρες θελοντας και μη και στο τελος φυγαμε πεινασμενοι και εκνευρισμενοι οσο δεν παει. ο κοσμος φωναζε, εβριζε αυτος ο τυπος εκει δε χαμπαριαζε ([...]κανονικο). στο τελος καποιοι εφευγαν (δεν αντεχαν αλλο) και πηγαιναν αλλου εστω και αν δεν ειχαν φαει και ηξεραν οτι τα αλλα μαγαζια θα ειχαν μονο ρεζερβε τραπεζια. ακομη και για να πληρωσουμε καναμε μισή ωρα και τελικα πηγαμε και του πεταξαμε τα λεφτα στο ταμειο και φυγαμε...γι αυτο ολα καλα με τις κριτικες και τις προτασεις για καλο φαι αλλα στο σπιτι τρωτε καλυτερα, λιγη διαθεση να υπαρχει.

  10. avatar Γονιδελλης Θανασης

    Μόνο καραγκιόζης Μπουρνάζι !!!!!!!!

  11. avatar Ανταγωνισμος

    Κάρτες δεχοντε η θα φάμε κάνα ξύλο?

  12. avatar Φλόμπερ

    Τραγανά παϊδάκια πρώτη φορά ακούω

  13. avatar nikniknik

    μονο και μονο που εχετε βαλει τον χριστοφορο αντι για το τριγωνο στα καλυβια ακυρωνεστε

    1. avatar Ο ΠΙΤΣΙΚΟΣ

      Κ σκεφτεσαι να συντρωγεις με τον Παγκαλο εκει;

    2. avatar Σιγά το μαγαζί

      Πήγα κάποτε και είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Έξι άτομα σε τραπέζι των 4άρων. Βαστάγαμε τα πιάτα στο χέρι γιατί δε χώραγαν στο τραπέζι. Φαΐ όχι κάτι το ιδιαίτερο.

    3. avatar el

      Καλύβια = μουρουζης

  14. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Μακριά απο τιν Χριστόφορο.

    1. avatar Λουκάνικος

      Χριστοφορος και Μουρουζης έχουν επενδύσει στην ποσότητα έναντι της ποιότητας. Δεν τρώγονται πια τα φαγητά τους...

  15. avatar Δυσήνιος

    Ξεχάσατε τον Άγιο Μερκούριο στη Βαρυμπόμπη!

  16. avatar Προς Newsbeast

    τραγανές ειναι οι πατάτες.
    Τα παϊδάκια πρέπει να είναι ζουμερά...

    1. avatar Μητσουκος

      Φίλε μου τραγανά πρέπει να είναι στο λίπος τους. Ζουμερα το κρέας. Αυτό είναι το σωστό ψήσιμο.

    2. avatar Ο ΠΙΤΣΙΚΟΣ

      Σωστη η παρατηρηση. Ζουμερα τα παιδακια, οι πατατες φρεσκοτηγανισμενες κ σε φρεσκο ελαφρυ ηλιελαιο[που υποτιθεται το αλλαζουν τακτικα! αλλα που; σπιτι μας ειμαστε;] κ τραγανες.Δεν ξερω πως βρηκατε τα μαγαζια αυτα κ τους κανετε διαφημιση, αλλα υπαρχουν πολλα καταστηματα Κορωπι κ περα επι της λεωφορου με πολυ καλα κρεατικα. Οσο δε πιο ''μικρο'' ονομα τοσο καλυτερη ποιοτητα,εξυπηρετηση κ τιμες. Επισης στο Κιτσι, ανεβαινοντας την Βαρης- Κορωπιου, 1-2 χλμ απο τη Σχολη Ευελπιδων δεξια ουτε 1χλμ , η μοναδικη ταβερνα που εχει απομεινει το στεκι της Κυραννας, ''η Μουρια'' με το τζακι αναμμενο η κατω απο τα πευκα το καλοκαιρι, σε υπερηψωμενο σημειο,με θεα τη φυση κ ησυχο περιβαλλον ο Χρησταρας ψηνει special κρεατικα. Κ αισθανεσαι οτι εισαι στην εξοχη. Συν το μπακαλλιαρο σκορδαλλια! Stop μου ανοιξε η ορεξη κ ειναι νωρις ακομη κ δεν προβλεπεται κ εξοδος σημερα, οικονομια! δυσκολες εποχες! Μπριζολιτσες στο σπιτι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει