Πέντε στέκια στο κέντρο της Αθήνας σας βγάζουν από το σπίτι για έναν καφέ σε κάποιον από τους δημοφιλέστερους πεζόδρομους στην πόλη.

Παρεΐστικη ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον στα συν για όλους εσάς που θα επιλέξετε το κέντρο και τους πεζόδρομούς του για την επόμενη έξοδό σας.

Senios

Σημείο αναφοράς για τον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (στον αριθμό 15) το Senios, είναι ένα new age καφενείο που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και στου ποτού. Συνταγές της γιαγιάς, ψαγμένες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας και ευρηματικοί συνδυασμοί συνθέτουν ένα μενού που δίνει μια φρέσκια διάσταση σε γνώριμες γεύσεις.

Την ίδια στιγμή, πίσω από το bar η βραβευμένη ομάδα του The Clumsies ετοιμάζει cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια και βασισμένα σε iconic κλασικές συνταγές με ένα signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.

Collage

Ένας πολυχώρος στον πεζόδρομο της Καπνικαρέας φέρνει νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το Collage είναι ένα καφέ-εστιατόριο-μπαρ και εκθεσιακός χώρος με ιδιαίτερη ταυτότητα, που απλώνεται σε εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα στα δύο επίπεδα του διώροφου κτιρίου που το φιλοξενεί.

Στο «Collage» η μέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με υπέροχα ροφήματα και μυρωδάτα χαρμάνια καφέ, συνεχίζεται με απογευματινά cocktails και τελειώνει με λαμπερά πάρτι και σπέσιαλ καλεσμένους.

Estrella

Η μόδα που έγινε λατρεία στη Θεσσαλονίκη, έχει κατακτήσει πλέον και το αθηναϊκό κοινό με τους μοναδικούς γευστικούς πειρασμούς του, η φήμη των οποίων είχε καταφτάσει στην πόλη πολύ πριν το Estrella εδραιωθεί στον πεζόδρομο της Ρόμβης (έκτοτε έχει αποκτήσει αδερφάκι και στην Κηφισιά).

Το περίφημο μπουγατσάν του, συνδυασμός μπουγάτσας και κρουασάν, σε διάφορους συνδυασμούς κάνει πάταγο, ενώ οι πλούσιες και χορταστικές προτάσεις του ενδείκνυται τόσο για brunch όσο και για πρωινό σε καθημερινή βάση.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, ενώ σερβίρει επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε καφέ από χαρμάνια υψηλής ποιότητας και επιλεγμένους μονοποικιλιακούς ψημένους στο προφίλ που σας αρέσει καλύτερα.

Just Made 33

Το καθιερωμένο στέκι επί του πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας, παρασκευάζει σε καθημερινή βάση μια μεγάλη γκάμα σε ολόφρεσκα γλυκά, από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετε ως συνοδευτικού, του πολύ καλού καφέ του. Γλυκιά μπουγάτσα με αρωματική, πλούσια κρέμα, μηλόπιτα, cheesecake και διάφορα γλυκιά σε βαζάκια βάζουν σε πειρασμό.