Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη», διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών από το θάνατο τού Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η προβολή θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, από τον οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο του ντοκιμαντέρ ήταν του Θόδωρου Αγγελόπουλο, το οποίο και θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη (από την Real Cinema Screen), στις 20.00, 21.00, 22.00 και 23.00.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων”, 23 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου.

Το ντοκιμαντέρ «Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη» πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (1985) και αποτελεί μια βαθιά προσωπική ματιά του σκηνοθέτη για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, καθώς και για την ιστορική της σημασία στο παρελθόν και σήμερα.

Η Αθήνα, εκτός από ένα πολιτιστικό ντοκιμαντέρ, είναι ένα ευαίσθητο βλέμμα στον πολιτισμό, στην τέχνη και στην ιστορία μιας πόλης που σημάδεψε τον παγκόσμιο πολιτισμό.