Η Formula 1 ακύρωσε το ρωσικό Grand Prix που θα διεξαγόταν τον Σεπτέμβριο μετά την εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1 Stefano Domenicali και οι επικεφαλής των 10 ομάδων συζήτησαν τα επόμενα βήματα το βράδυ της Πέμπτης εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων.

Την Παρασκευή (25/2), η F1 επιβεβαίωσε ότι ο αγώνας, που ήταν προγραμματισμένος για τις 25 Σεπτεμβρίου, δεν θα διεξαχθεί, σύμφωνα με το espn.com.

«Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ελπίζουμε για μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση της κατάστασης. Το απόγευμα της Πέμπτης η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν τη θέση του αθλήματος μας και το συμπέρασμα είναι, συμπεριλαμβανομένης της άποψης όλων των σχετικών ενδιαφερομένων, ότι είναι αδύνατο να διεξαχθεί το Ρωσικό Grand Prix υπό τις παρούσες συνθήκες» αναφέρεται στη δήλωση.

Φόρμουλα 1 στη Ρωσία

Η διατύπωση της δήλωσης προκάλεσε εικασίες ότι ο αγώνας μπορεί να συνεχιστεί φέτος εάν αλλάξει η κατάσταση. Ωστόσο, πολλές πηγές από τη F1 είπαν στο ESPN ότι ο αγώνας δεν θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες, με την F1 να τον αντικαθιστά με κάποιον άλλον.

Το Ρωσικό Grand Prix εντάχθηκε στο ημερολόγιο της F1 το 2014 μετά από μια συμφωνία που συνήφθη μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρώην επικεφαλής της F1, Μπέρνι Έκλεστοουν.