Για εισαγωγή ναρκωτικών από την Ινδονησία κατηγορείται ο Ελληνοαυστραλός Μιχάλης Σακατίδης, η δίκη του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη σε δικαστήριο του Μπαλί.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι βαρύτατες και αν βρεθεί ένοχος απειλείται ακόμα και με θανατική ποινή.

Ο Σακατίδης, ο οποίος είναι προπονητής του κίκμποξινγκ και εργαζόταν στην Μπανγκόγκ, κατηγορείται ότι μετέφερε 1,7 κιλά αμφεταμίνες μέσα στις αποσκευές του. Ο 43χρονος ομογενής, που κατάγεται από το Σίδνεϊ, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και δεν γνωρίζει τίποτα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στη βαλίτσα του.

Όπως κατέθεσε, την τσάντα μέσα στην οποία βρέθηκαν τα ναρκωτικά τη δανείστηκε από έναν Ινδό φίλο του στην Μπανγκόγκ, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

«Τα ναρκωτικά βρέθηκαν πάνω σου», του είπε ο δημόσιος κατήγορος.

Ο δικηγόρος του ομογενή Έργουϊν Σίρεγκαρ δήλωσε ότι η αστυνομία θα πρέπει να επιδιώξει να βρει τον μυστήριο Ινδό γιατί κρίνεται η τύχη του Σακατίδη. «Είναι αθώος. Δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά», είπε. Ο ίδιος δικηγόρος είχε υπερασπιστεί και την Αυστραλή Σαπέλ Κόρμπι, που καταδικάστηκε για εισαγωγή μαριχουάνας και βρίσκεται ακόμα σε φυλακές του Μπαλί. Ο ισχυρισμός πως και η Κόρμπι δεν γνώριζε τίποτα δεν έπεισε το δικαστήριο…

Η δίκη θα συνεχιστεί στις αρχές του ερχόμενου μήνα. Ο Σακατίδης έχει προφυλακιστεί στην ίδια φυλακή όπου βρίσκεται η Κόρμπι και άλλοι εννέα Αυστραλοί που κατηγορούνται για εισαγωγή ηρωίνης στην Ινδονησία. Κάποιοι, ανάμεσά τους και ο Σακατίδης, απειλούνται με εκτέλεση.

(Πηγή φωτογραφίας: neoscosmos.com)