Νέες πυραυλικές επιθέσεις εξαπέλυσαν το πρωί της Πέμπτης (17/11) σε περιφέρειες της Ουκρανίας οι Ρώσοι όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές με αποτέλεσμα να πλήξουν εγκαταστάεις παραγωγής αερίου.

Στο Ντνίπρο (κεντροανατολική Ουκρανία) δύο εγκαταστάσεις υποδομής επλήγησαν και ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε, ανακοίνωσε η πρόεδρία. Στο Κίεβο, δύο πύραυλοι κρουζ καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ενώ κοντά στην Οδησσό (νότια Ουκρανία) επλήγησαν υποδομές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες περιφερειακές αρχές.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ δήλωσε πως με τις νέες σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις επλήγησαν εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου και ένα εργοστάσιο πυραύλων.

«Πύραυλοι πετούν αυτή τη στιγμή πάνω από το Κίεβο. Τώρα βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις μας παραγωγής αερίου, βομβαρδίζουν τις επιχειρήσεις μας στο Ντντίπρο και στο Γιουζμάς (εργοστάσιο πυραύλων)» είπε ο Σμιχάλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.