Μια οχηματοπομπή από λεωφορεία έφυγε σήμερα από τη Μαριούπολη σε μια νέα προσπάθεια από την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν αμάχους από την πόλη αυτή της νότιας Ουκρανίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο.

Τα λεωφορεία κατευθύνονται προς την, ελεγχόμενη από την Ουκρανία, Ζαπορίζια, είπε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης δεν ξεκαθάρισε ωστόσο αν απομακρύνθηκαν περισσότεροι πολίτες από το εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης, το Azovstal, όπου βρίσκονται οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης που μάχονται κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ομοβροντία κυρώσεων κατά της Μόσχας: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο εισηγείται η ΕΕ

Κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της στο Γερμανικό Πρακτορείο χθες Τρίτη. Το έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Μόσχα θα απαγορεύσει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο και προβλέπει σταδιακό τερματισμό της κατανάλωσής του από τις χώρες μέλη.

Το μέτρο θα εγγραφεί στη νέα ομοβροντία κυρώσεων που αναμένεται να ανακοινώσουν οι Βρυξέλλες, έπειτα από εβδομάδες εντατικών διαπραγματεύσεων, καθώς αρκετά από τα 27 κράτη μέλη πρόβαλαν αντιρρήσεις εξαιτίας του αντίκτυπου της απόφασης αυτής στις οικονομίες τους.