Ο Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και θα αυστηροποιήσουν τις υπάρχουσες, προανήγγειλε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος τοποθέτησε τις σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στις Βρυξέλλες.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η σύμμαχοι τους έχουν τονίσει πως με τα μέτρα αυτά επιδιώκουν να εξαναγκάσουν τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος μαίνεται επί ένα μήνα σχεδόν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί αύριο, Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους ηγέτες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, ο Μπάιντεν θα εξετάσει με τους συμμάχους πιο μακροπρόθεσμες προσαρμογές σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να ανακοινώσει δράσεις για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη και τη μείωση της εξάρτησής της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας.