Μαίνεται για έκτη ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ τονίζει: «Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» μέσω των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή.

«Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Το Κίεβο ζητά κι άλλες κυρώσεις στη Ρωσία

Στο μεταξύ, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε σήμερα να επιβληθούν και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία μετά τη «βάρβαρη», όπως τη χαρακτήρισε επίθεση εναντίον της Χαρκίβ (Χάρκοβο).

«Βάρβαρες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας και σε κατοικημένες περιοχές στη Χαρκίβ. (Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν μπορεί να διαλύσει την Ουκρανία. Διαπράττει εγκλήματα περισσότερα εγκλήματα πολέμου από την οργή, δολοφονεί αθώους πολίτες», κατήγγειλε ο Κουλέμπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ», έγραψε.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της Χαρκίβ, ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της πόλης, πλήττοντας κατοικημένες περιοχές και το διοικητικό κτίριο της πόλης.

Η Maersk διακόπτει κάθε κίνηση εμπορευματοκιβωτίων προς και από τη Ρωσία

Την ίδια ώρα, ο όμιλος Maersk διακόπτει προσωρινά κάθε κίνηση εμπορευματοκιβωτίων προς και από την Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.