Υπό κράτηση ως ύποπτος για ψευδορκία τέθηκε ο πρώην εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, Άντι Κόλσον, επειδή είχε αρνηθεί, στη διάρκεια μιας δίκης το 2010, πως είχε οποιαδήποτε γνώση για τηλεφωνικές υποκολπές από δημοσιογράφους της εφημερίδας «News of the World».

Από την εισαγγελία της Σκοτίας ανακοινώθηκε σήμερα επισήμως πως ο Άντι Κόλσον τέθηκε υπό κράτηση από αστυνομικούς που ερευνούν κατηγορίες για ψευδορκία, μετά την εμφάνισή του ενώπιον του Πρωτοδικείου της Γλασκώβης σχετικά με ένα δημοσίευμα στην ταμπλόιντ του Ρούπερτ Μέρντοκ όταν ο Κόλσον ήταν διευθυντής της.
Ο Κόλσον, ενώ εργαζόταν για τον Κάμερον, είπε στο δικαστήριο πως δεν γνώριζε για παράνομες δραστηριότητες δημοσιογράφων όταν ήταν διευθυντής.

Ο πρώην εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού παραιτήθηκε από την εφημερίδα όταν ο ανακτορικός συντάκτης του και ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ φυλακίσθηκαν για υποκλοπές τηλεφωνημάτων που έγιναν το 2007. Αρνήθηκε ότι γνώριζε για την πρακτική αυτή, αλλά είπε ότι αναλαμβάνει την τελική ευθύνη.

Μήνες αργότερα πήγε να δουλέψει για τον Κάμερον, πρώτα στην αντιπολίτευση και μετά στην κυβέρνηση, βοηθώντας στο σχεδιασμό της στρατηγικής και της επικοινωνίας του.

Παραιτήθηκε από τη θέση αυτή τον Ιανουάριο του 2011, όταν η αστυνομία άνοιξε ξανά την έρευνα για τις υποκλοπές και στη συνέχεια συνελήφθη.

Ο Κόλσον είχε κληθεί από το σκοτσέζικο δικαστήριο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «News of the World» για έναν σκοτσέζο σοσιαλιστή πολιτικό, τον Τόμι Σέρινταν, για τον οποίο η εφημερίδα έγραφε ότι επισκεπτόταν ένα κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων.