Το πάθος του για το σολάριουμ του στοίχισε την υγεία του. Ο λόγος για τον bodybuilder Mark Tykva που στην ηλικία των 26 ετών πάσχει από καρκίνο του δέρματος.

Ο Mark άρχισε να κάνει σολάριουμ στην ηλικία των 18 επειδή πίστευε ότι το σκούρο χρώμα της επιδερμίδας του θα αναδείκνυε καλύτερα τους μύες του στους διαγωνισμούς.
Επισκεπτόταν λοιπόν κέντρα τεχνητού μαυρίσματος τρεις φορές την εβδομάδα ενώ έκανε ακόμη και ενέσεις με ένα φάρμακο που ενισχύει το μαύρισμα, με την ονομασία Melanotan.

Μετά από οκτώ χρόνια αδιάκοπης χρήσης σολάριουμ ο γιατρός διέγνωσε ότι ο Mark πάσχει από μια θανατηφόρα ίσως μορφή καρκίνου του δέρματος. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το πάθημα του θα πρέπει να γίνει μάθημα για άλλους.

Είπε χαρακτηριστικά:«Είμαι η ζωντανή απόδειξη για το τι ζημιά μπορεί να κάνει το σολάριουμ. Το τεχνητό μαύρισμα είναι ο μοναδικός λόγος που έπαθα καρκίνο του δέρματος. Δεν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια. Θέλω να είναι όλοι προσεκτικοί και να μάθουν από το πάθημα μου».

Ο Ουκρανός Mark, που ζει στο νότιο Λονδίνο με τη σύντροφο του και το νεογέννητο αγοράκι τους άρχισε να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς bodybuilding από τότε που ήταν 16 ετών.
Το γεγονός ότι το δέρμα του ήταν χλωμό τον έκανε να αντιμετωπίζει με ζήλεια τους άλλους διαγωνιζόμενους που είχαν μόνιμο μαύρισμα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να υποβάλει τον εαυτό του σε αυτή τη διαδικασία.

Το γεγονός ότι ανταμειβόταν στους διαγωνισμούς κερδίζοντας τίτλους οδήγησε στη συνέχεια στον εθισμό του.

Το τίμημα όμως αποδείχτηκε βαρύ…