Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Ραμίν Μεχμανπαράστ διέψευσε τις δηλώσεις αξιωματούχου σύμφωνα με τις οποίες συνελήφθη Αμερικανίδα κατάσκοπος στα σύνορα με την Αρμενία.

«Εξ αρχής αυτή η Αμερικανίδα δεν βρισκόταν στο Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν δεν ήταν σημαντικές, για τον λόγο αυτόν δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση. Το πρόβλημα διευθετήθηκε σε επίπεδο υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων. Η υπόθεση έληξε», πρόσθεσε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες ότι Αμερικανίδα, η οποία σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ συνελήφθη στο Ιράν, βρίσκεται στην Τουρκία και είναι ασφαλής, αλλά αρνήθηκε να την κατονομάσει ή να διευκρινίσει εάν πράγματι είχε συλληφθεί στο Ιράν.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, η γυναίκα αυτή συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, από περίπολο των συνοριακών φρουρών επειδή κατέγραψε με κάμερα ιρανικές εγκαταστάσεις.

Κατά το Fars, η συλληφθείσα είναι περίπου 40 ετών και ονομάζεται Χαλ Ταλαγιάν.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι αμερικανοί διπλωμάτες ήλθαν σε επαφή με τη γυναίκα αυτήν στην Τουρκία.

«Είναι ασφαλής και δε ζήτησε περισσότερη βοήθεια από μάς. Απ΄όσο γνωρίζουμε, η υπόθεση έκλεισε», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

.