Όλοι έχουμε βγει φωτογραφίες που δεν μας κολακεύουν καθόλου. Μας δείχνουν κοντούς, χοντρούς, γενικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ειδικά το πάχος είναι ένα μεγάλο θέμα για τις κυρίες. Παρακάτω θα διαβάσετε μικρά tips για να δείχνετε λεπτότερη όταν σας τραβάει το αγόρι ή ο σύζυγός με την φωτογραφική ή με την κάμερα του κινητού:

1. Προσοχή με το πιγούνι: η στάση του κεφαλιού και η θέση του πιγουνιού μπορεί να καταστρέψουν μια φωτογραφία. Κρατήστε το κεφάλι σας ίσιο για να αποφύγετε το διπλοσάγονο. Ένα άλλο τρικ είναι να κολλάτε την γλώσσα σας στο πάνω μέρος του στόματός σας όταν γελάτε. Το κάνουν πολλοί ηθοποιοί στο Hollywood. Κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί.

2. Η πιο καλή θέση της κάμερας είναι μια: όταν σας τραβούν φωτογραφίες και ο φωτογράφος είναι καθισμένος κάτω, το πιο πιθανό είναι να σας βγάλει πιο «γεμάτη» από ότι πραγματικά είσαστε. Η καλύτερη θέση της φωτογραφικής μηχανής είναι λίγο πιο ψηλά από εσάς.

3. Επιλέξτε τι σας ταιριάζει περισσότερο: και αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο σας κάνει να δείχνετε καλύτερη. Αποφύγετε τα ρούχα με όγκο και γωνίες, επιλέξτε ρούχα που ακολουθούν τις γραμμές του σώματος και την μονοχρωμία. Τα σκούρα χρώματα αδυνατίζουν.

4. Μην ποζάρετε κατευθείαν στο φακό: αυτή η στάση δεν είναι κολακευτική. Αν γυρίσετε ¾, αυτό που κάνει συνέχεια η Victoria Beckham, αμέσως το σώμα σας θα δείξει λεπτότερο. Η στάση ¾ είναι η αγαπημένη των γυναικών.

5. Προσοχή στα χέρια: όταν μας βγάζουν φωτογραφία το πιο αμήχανο «κομμάτι» του σώματός μας είναι τα χέρια μας. Κάντε το τρικ των μοντέλων : αφήστε το ένα χέρι χαλαρό και τοποθετήστε το άλλο στο ύψος της μέσης. Με αυτή την στάση κολακεύετε και την περιφέρειά σας.

6. Κάντε κάτι με τα μαλλιά σας: αν θέλετε να φαίνεται ο λαιμός σας μακρύτερος, πιάστε τα μαλλιά σας στην κορυφή του κεφαλιού. Κάντε ένα χαριτωμένο κότσο, κάτι που δεν θα έχει πολύ όγκο και θα ταιριάζει με αυτά που φοράτε.

7. Μην ποζάρετε κοντά στην κάμερα: όσο πιο κοντά είσαστε, τόσο πιο γεμάτη θα βγείτε.

8. Μην φωτογραφίζεστε όταν έχει πολύ ήλιο:
η καλύτερη ώρα για μια ωραία φωτογραφία είναι το απόγευμα, όταν το φως είναι πιο μαλακό.

9. Το κόλπο της τσάντας: αν δεν αισθάνεστε και τόσο καλά με αυτό που φοράτε και νομίζετε ότι δεν σας κολακεύει, τότε κρατήστε την τσάντα σας μπροστά, έτσι ώστε να κρύβει την προβληματική περιοχή.

Και κάτι τελευταίο: αν βγαίνετε ακόμη φωτογραφίες λέγοντας την λέξη «cheese»….άδικα καθήσαμε και γράψαμε τις πιο πάνω συμβουλές (facehunter.org).

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr