Διαβάζοντας τις οδηγίες σε κάθε ρούχο, ανακαλύπτεις πράγματα που πρέπει και που δεν πρέπει να κάνεις. Το τζιν είναι το ρούχο που υπάρχει στις περισσότερες -αν όχι σε όλες- τις ντουλάπες.

Διαχρονικό, ανθεκτικό σαν ύφασμα και τώρα τελευταία φορέσιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τι πρέπει να κάνουμε όμως για να έχει το τζιν μας καλύτερη εφαρμογή;

Οι ειδικοί λένε κάτι εφιαλτικό και ανέφικτο: Χρειάζεται να περάσουν 6 μήνες για να αποκτήσουν κάποια ελαστικότητα τα σκληρά, με πολύ πυκνή πλέξη, τζιν. Και δεν πρέπει να πλυθούν. Για 6 μήνες. Ευτυχώς οι εταιρίες το σκέφτηκαν αυτό και βγάζουν προπλυμμένα (pre-washed) μοντέλα. Αλλά και πάλι συνιστούν να τα πλένουμε μόνο όταν είναι λεκιασμένα.

Για να διώξετε την μυρωδιά ή τις μυρωδιές που μπορεί να έχει το τζιν σας χωρίς να το πλύνετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε: Το βάζετε σε μια κρεμάστρα και το αφήνετε στο μπάνιο, πριν από το ντους σας. Οι ατμοί θα εξαφανίσουν τις μυρωδιές. Μπορείτε ακόμη να το βάλετε σε μια σακούλα και να αφήσετε στο ψυγείο για 2 μέρες.

Αν θέλετε να διατηρήσετε το τζιν σας χωρίς να φαίνεται ότι έχει φθορές, πρέπει να το πλένετε σε κρύο νερό, στο πρόγραμμα «ευαίσθητα». Το ζεστό νερό φθείρει το τζιν, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί σήμερα τα περισσότερα τζιν που κυκλοφορούν είναι ripped.

Αν το καινούργιο σας παντελόνι τζιν είναι λίγο μακρύ, μην τρέξετε κατευθείαν στη μοδίστρα. Πλύντε το δύο φορές. Τα καινούρια jeans πάντα «μπαίνουν» στις πρώτες πλύσεις. Αν πάλι σας είναι λίγο στενό, σιδερώστε το με πολύ ζεστό σίδερο. Η θερμότητα κάνει τα jeans να ανοίγουν. Στη συνέχεια τραβάτε και από τις δύο άκρες κι είσαστε έτοιμοι. Πηγή φωτογραφιών: tommyton.tumblr.com)

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr