Η Mary Katrantzou είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα στο χώρο της μόδας με ένα πελατολόγιο που θα ζήλευαν και ήθελαν να ντύσουν πολλοί. Γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, η Mary πηγαίνει το 2003 στην Αμερική για να φοιτήσει στο Rhode Island School of Design και στην συνέχεια στην Αγγλία, στο Central Saint Martins College of Art and Design.

Στην αρχή ασχολείται με τον σχεδιασμό υφασμάτων για έπιπλα. Το 2006 συνεργάζεται με την Σοφία Κοκοσαλάκη και ήδη έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει υφάσματα για ρούχα.

Η σειρά ρούχων που σχεδίασε το 2008 παρουσιάστηκε στο London Fashion Week. Η Mary γίνεται ευρέως γνωστή για την τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί στα τυπώματα των υφασμάτων που σχεδιάζει. Αυτή την στιγμή ρούχα της πωλούνται σε 200 σημεία σε όλο τον κόσμο, σε πολύ γνωστά μαγαζιά, όπως το Selfridges και το Harvey Nichols στην Αγγλία, το Barneys και το Neiman Marcus στην Αμερική, στη μπουτίκ Colette στο Παρίσι και στα διαδικτυακά καταστήματα Mytheresa, Stylebop, Opening Ceremony και Net a Porter.

Το 2011 κέρδισε το British Fashion Award for Emerging Talent –womenswear και τον Φεβρουάριο του 2012 το Elle την ανακήρυξε ως Young Designer of the Year. Tον Απρίλιο του 2014 ανακοινώθηκε η συνεργασία της με την εταιρία αθλητικών Adidas, όπου η Mary θα σχεδιάσει ρούχα και παπούτσια (Πηγή φωτογραφιών: fabsugar.com).

Παρακάτω δείτε γνωστές σταρ του Hollywood να φορούν ρούχα της Ελληνίδας σχεδιάστριας:


1. Claudia Schiffer


2. Diane Kruger


3. Fergie


4. Jessica Alba


5. Karolina Kurkova


6. Keira Knightley


7. Kerry Washington


8. Olivia Wilde


9. Rihanna


10. Solange Knowles


11. Taraji P. Henson

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr