Το μαγειρικό αλάτι που βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας έχει πολλές περισσότερες χρήσεις από το να νοστιμεύει απλώς το φαγητό σας. Έτσι, μπορεί να καθαρίσει λεκέδες στο χαλί από κόκκινο κρασί, να παγώσει μία φιάλη κρασιού πιο γρήγορα, ακόμη και να γυαλίσει σκουριασμένα ασημικά.

Βγάζει τους λεκέδες από κόκκινο κρασί στο χαλί

Εάν χύσατε κόκκινο κρασί στο χαλί σας, ενεργήστε γρήγορα. Ενώ είναι ακόμα υγρό, ρίξτε επιτραπέζιο αλάτι ελεύθερα στην περιοχή. Το αλάτι δρα απορροφητικά, βοηθώντας να βγουν οι λεκέδες από τις ίνες τους χαλιού σας.

Καθαρίζει τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη

Το αλάτι αποτελεί την τέλεια φυσική ουσία για να καθαρίσετε τα μαγειρικά σας σκεύη από μαντέμι. Ρίξτε μια χούφτα αλάτι στο τηγάνι, για παράδειγμα, και προσθέστε λίγο νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα είδος πάστας. Στη συνέχεια τρίψτε το με μια πετσέτα κουζίνας, ξεπλύνετε και στεγνώστε.

Απομακρύνει την μυρωδιά του ψαριού

Αν έχετε μαγειρέψει ή φάει ψάρια και τα χέρια σας έχουν ακόμη την μυρωδιά του, βουτήξτε ένα κομμάτι λεμονιού σε μαγειρικό αλάτι και τρίψτε καλά τα χέρια σας με αυτό. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό για εκπληκτικά αποτελέσματα.

Γυαλίζει τα ασημικά

Ένα μείγμα μαγειρικής σόδας, αλατιού, ξιδιού και βραστού νερού θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε το θαμπό ή σκουριασμένο ασήμι στην αρχική του λάμψη.

Κρυώνει γρήγορα ένα κρασί

Τοποθετήστε το μπουκάλι κρασιού σε ένα ψηλό σκεύος και γεμίστε το με πάγο και αλάτι, εναλλάξ σε διάφορες στρώσεις μέχρι την κορυφή. Το αλάτι μειώνει το σημείο πήξης του νερού, οπότε ο πάγος μπορεί να γίνει πιο κρύος. Το ίδιο και το κρασί. Μετά από 10-12 λεπτά αφαιρέστε το κρασί από τον πάγο και σερβίρετέ το δροσερό.