Υλικά

Η Bela Gil είναι σεφ και τηλεοπτική διασημότητα στη Βραζιλία, επιμένοντας σταθερά στην υγιεινή και πεντανόστιμη διατροφή. Και καθώς θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο μαγειρικά, μοιράζεται συχνά τα μικρά μυστικά της κουζίνας της. Και ένα τέτοιο είναι ο σωστός τρόπος να αλατίζουμε τα φαγητά μας. Και σωστός τρόπος είναι εδώ ο σταδιακός. Δεν ρίχνουμε δηλαδή όλο το αλάτι μονομιάς, αλλά λίγο-λίγο και πάντα δοκιμάζοντας, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. «Με αυτόν τον τρόπο, το φαγητό ενσωματώνει και απορροφά το αλάτι και υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να βάλεις περισσότερο ή λιγότερο αλάτι». Και μας δίνει κι ένα παράδειγμα: «Πρόσθεσε αλάτι στη χύτρα όπου βράζουν τα φασόλια, μετά πρόσθεσε αλάτι την ώρα που σοτάρεις τα συνοδευτικά των φασολιών και, αν χρειάζεται, ολοκλήρωσε με λίγο αλάτι την ώρα που αναμειγνύεις τα συνοδευτικά στα φασόλια»…