Χτισμένο στη δυτική όχθη του Ρήνου το Στρασβούργο αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας της Αλσατίας.

Το ιστορικό του κέντρο ονομάζεται μικρή Γαλλία ή υδάτινη συνοικία και έχει ανακηρυχθεί χώρος «Παγκόσμιας κληρονομιάς» από την UNESCO.

Τα ξύλινα σπίτια με τις επικλινείς στέγες, τα γραφικά κανάλια, τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια winstubs και η ιδιαίτερη κουζίνα του εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Φτιαγμένο θαρρείς για παραμυθένιες βόλτες, όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα η πόλη μεταμορφώνεται.

Η πόλη – σταυροδρόμι όπως έχει χαρακτηριστεί, υπήρξε κέντρο διερχομένων από τη ρωμαϊκή εποχή.

Αποτελεί τη συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες, ενώ εδώ εδρεύουν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλάτι Rohan που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και στεγάζει το Αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο Διακόσμησης και των Καλών Τεχνών.

Στο καθεδρικό Notre Dame μπορεί να δει κανείς από κοντά το αστρονομικό ρολόι με τα ξύλινα γλυπτά που παρελαύνουν στις 12.30, να θαυμάσει την άπλετη θέα από το φράγμα Vauban του 17ου αιώνα και να δει την πλατεία Republique με τα μνημεία – ενθύμια της γερμανικής περιόδου της πόλης το 19ο αιώνα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

strasvourgomapΣτρασβούργο / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 5 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Άμστερνταμ.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΑΛΛΙΑ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΑΛΛΙΑ