Μεγαλοπρεπής και ρομαντική η Βουδαπέστη αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή.

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελούνταν από τρεις πόλεις την Πέστη, τη Βούδα και την Όμπουντα που συγχωνεύτηκαν σε μία το 1873. Βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της σε συνδυασμό με τη φυσική της ομορφιά γοητεύει τον ταξιδιώτη.

Οι βόλτες στις όχθες του Δούναβη, την περιοχή του Κάστρου, την Πλατεία Ηρώων, τα Μπαρόκ μνημεία, τα μέγαρα art nouveau και τα νοσταλγικά καφέ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ουγγρικό Κοινοβούλιο, τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, τον πύργο των Ψαράδων και το νησάκι Μαργαρίτα. Οι επιβλητικές γέφυρες που στεφανώνουν το ποτάμι προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα το βράδυ που φωταγωγούνται.

Η Βουδαπέστη είναι γνωστή και για τα διάσημα από την εποχή των Ρωμαίων και των Οθωμανών θερμά λουτρά, με 30.000 κυβικά μέτρα ιαματικού νερού να αναβλύζουν στην καρδιά της πόλης.

Η πόλη έχει περισσότερες από 200 σπηλιές στα σπλάχνα της που είναι ανοιχτές για το κοινό, καθώς ιδιαίτερα το καλοκαίρι δροσίζουν φυσικά κατοίκους και επισκέπτες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Βουδαπέστη / Ουγγαρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Φιορίνι (0,003 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Βουδαπέστη.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ