Διέλυσε την Ονδούρα (3-0).Διέλυσε την Ελβετία (5-2). Όμως, η ήδη πρώτη (με αρκετές αλλαγές) Γαλλία δεν είχε και ιδιαίτερο κίνητρο να παίξει με φουλ μηχανές κόντρα στο Εκουαδόρ κι έτσι έμεινε στο 0-0 με Εκουαδόρ, μην κάνοντας το 3×3 στη φάση των ομίλων για το γόητρο.

Μέτρια εμφάνιση για τους «τρικολόρ» που είχαν δοκάρι με τον Γκριζμάν , την ώρα που οι Λατινοαμερικάνοι έψαχναν μέχρι τέλους ένα «χρυσό» γκολ, αν και έπαιξαν για 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Αντόνιο Βαλέντσια (50’).

Το ματς:

Οι αλλαγές που έκανε ο Ντεσάν στην ενδεκάδα, ήταν σαφές πως είχε επηρεάσει την ομοιογένεια της Γαλλίας. Και αν συνυπολογίσουμε το μη βαθμολογικό ενδιαφέρον, μάλλον… φυσιολογική ήταν η εικόνα των τρικολόρ, που είχαν σαφές πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και δεν ήταν διόλου επιθετικοί. Κι αν ο διαιτητής είχε δει την αγκωνιά του Σάκο, τότε ενδεχομένως να ‘χαν μείνει και με παίκτη λιγότερο. Απ’ την άλλη το Εκουαδόρ έκανε παιχνίδι υπομονής καθώς και το… μισό-μηδέν ενδεχομένως να του ‘κανε. Οι δύο ομάδες θα ‘χουν να θυμούνται από μία φάση, με τους δύο γκολκίπερ να βγάζουν τις κεφαλιές των Πογκμπά (Γαλλία) και Βαλέντσια (Εκουαδόρ) αντίστοιχα.

Και απ’ το πουθενά… δόθηκε πολύ ενδιαφέρον στον αγώνα. Γιατί δεν ήταν μόνο το δοκάρι του Γκριζμάν (σε κοντινή προβολή) στο 47’ ήταν και το ότι τρία λεπτά αργότερα, οι Λατινοαμερικάνοι έμειναν με δέκα παίκτες (σε αυστηρή αποβολή του Αντόνιο Βαλέντσια). Αυτή η εξέλιξη έδωσε άλλο… αέρα στον αγώνα! Επιθετικό ποδόσφαιρο απ’ τις δύο ομάδες, με το Εκουαδόρ να αγγίζει το χρυσό γκολ, αλλά ο Νομπόα το σπατάλησε, ενώ και οι «τρικολόρ» ξεκίνησαν… σφυροκόπημα, δίχως Μπενζεμά και Πογκμπά (σε φοβερή κεφαλιά από κοντά) να μπορούν να βρουν στόχο. Κι όσο περνούσαν τα λεπτά, η αναμέτρηση έπαιρνε ακόμα περισσότερη άγρια ομορφιά με το Εκουαδόρ να ψάχνει το… μισό μηδέν! Κάνοντας υπερπροσπάθεια να το πετύχει, ο Γιορίς ενδεχομένως του στέρησε την τελευταία ελπίδα, αποκρούοντας με δυσκολία το σουτ του Ιμπόρα και κρατώντας το τελικό 0-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εκουαδόρ: Ντομίνγκες, Γκουάγκουα, Εράζο, Παρέδες, Νομπόα (90’ Καϊσέδο), Μοντέρο (63’ Ιμπάρα), Αγιόβι, Βαλέντσια, Μίντα, Αρόγιο (82’ Ατσιλέρ), Α. Βαλέντσια

Γαλλία: Γιορίς, Σακό (61’ Βαράν), Μπενζεμά, Γκριζμάν (79’ Ρεμί), Ματουιντί (67’ Ζιρού), Σανιά, Ντιν, Σισοκό, Πογκμπά, Κοσελνί, Σνάιντερλιν

Παρακολουθείστε εδώτην εξέλιξη και τα στατιστικά του αγώνα

Πηγή: Sport-fm.gr