Η ανακοίνωση της πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου του Ματ Λοτζέσκι αιφνιδίασε χθες αρκετό κόσμο, αφού η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν είχε συνηθίσει να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις και μάλιστα τόσους μήνες πριν την λήξη της συνεργασίας της με παίκτη. Τα πρώτα σημάδια της… αλλαγής πάντως, είχαν αρχίσει να φαίνονται από το φετινό καλοκαίρι, όταν για πρόωρη ανανέωση με αναπροσαρμογή οικονομικών αποδοχών, κλήθηκαν οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιώργος Πρίντεζης. Η συνέχεια, δόθηκε χθες με τον Αμερικανό με βελγικό διαβατήριο γκαρντ/φόργουορντ, που υπέγραψε μέχρι το 2017 έναντι περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά από φέτος.

Το συμβόλαιο, προβλέπει εγγυημένη συμφωνία για τη σεζόν 2015-2016 και για την επόμενη, ο Ολυμπιακός διατηρεί την οψιόν μονομερούς ανανέωσης. Όπως είχε προαναγγείλει ο NovaΣπορ Fm 94,6 την προηγούμενη εβδομάδα, ο μάνατζερ του «Λότζο» ήταν σε συζητήσεις με τη διοίκηση, καθώς επιθυμία και των δύο πλευρών ήταν να συνεχίσουν μαζί για πολλά ακόμα χρόνια. Από τη μία οι «ερυθρόλευκοι» εκτιμούν τον παίκτη σαν αξία και σα χαρακτήρα, ενώ έβλεπαν πως αν καθυστερούσαν, για την υπογραφή του έριζαν (από το φετινό καλοκαίρι) ομάδες με πιο «γεμάτα» πορτοφόλια, όπως ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Λοτζέσκι, ήταν δεδομένο πως αν ικανοποιούνταν οικονομικά από τον Ολυμπιακό θα υπέγραφε, καθώς εκείνος και η οικογένειά του περνούν πολύ καλά στην Ελλάδα.

Στη… σειρά Ντάνστον και Σλούκας

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα συμβόλαια δύο ακόμα παικτών του βασικού «κορμού», που λήγουν το καλοκαίρι του 2015. Πρόκειται για τους Μπράιαντ Ντάνστον και Κώστα Σλούκα, που είναι εκ των ουκ άνευ να αναφέρουμε πως η ΚΑΕ θέλει να τους διατηρήσει στο δυναμικό της για πολλά ακόμα χρόνια. Δεν αποκλείεται λοιπόν τις επόμενες ημέρες να γίνει κάτι ανάλογο και γι’ αυτούς, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τον Έλληνα διεθνή γκαρντ, έχει γίνει ήδη από το καλοκαίρι μία προσέγγιση, η οποία δεν καρποφόρησε, καθώς υπήρξε διαφορά στο οικονομικό. Παρόλα αυτά, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως θα βρεθεί η «χρυσή» τομή και μα τους δύο και πολύ πριν το τέλος της σεζόν, θα έχει επεκτείνει τα συμβόλαιά τους.

Ομάδα… νοσοκομείο

Εν τω μεταξύ, ένα πρόβλημα λύνεται, τρία… παρουσιάζονται στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν χθες στο Ρέθυμνο για την 6η αγωνιστική της Basket League με 64-54 και «όπλο» για μία ακόμα φορά την άμυνα, αλλά και πάλι το ιατρικό δελτίο ήταν γεμάτο. Συγκεκριμένα, ο Οθέλο Χάντερ είχε τάσεις για εμετό και του έγινε ένεση για να αγωνιστεί, ενώ ο Τρεμέλ Ντάρντεν έπαιξε με πυρετό, κάτι που φάνηκε από την εμφάνισή του, αφού ήταν καταβεβλημένος. Επί προσθέτως, ο Κώστας Σλούκας απεκόμισε τρία ράμματα στον ώμο από σύγκρουση με αντίπαλο. Και για τους τρεις, δε τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στο παιχνίδι της Πέμπτης (20/11) με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα, αν και οι δύο πρώτοι δεν αποκλείεται να προφυλαχθούν από μία-δύο προπονήσεις.

Το ευχάριστο ήρθε από το εξιτήριο που πήρε ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί το Σάββατο, λόγω υψηλού πυρετού και λοίμωξης του αναπνευστικού. Ο 47χρονος τεχνικός θα κάτσει κανονικά στον πάγκο στην αναμέτρηση με τις «νυχτερίδες». Αναφορικά με τον Δημήτρη Κατσίβελη, εξακολουθεί να πονάει στον καρπό του χεριού και το ιατρικό τιμ θα αποφασίσει για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει ώστε να επιστρέψει το συντομότερο στις προπονήσεις.

Τέλος, προπονήσεις με την ομάδα αναμένεται να αρχίσει σε κανονικούς ρυθμούς σήμερα ο Γιώργος Πρίντεζης που αποθεραπεύτηκε πλήρως μετά την εγχείρηση στον αστράγαλο (αφαίρεση οστεόφυτου). Λογικά, ο διεθνής φόργουορντ, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr