Μορφή καταιγίδας έχουν πάρει οι καταγγελίες που αφορούν τον μουσικό πολύ γνωστού ροκ ελληνικού συγκροτήματος που έχει καταδικαστεί για την αποπλάνηση 8χρονης. Τα στόματα άνοιξαν μόλις η υπόθεση του 16,5 ετών σήμερα κοριτσιού είδε το φως της δημοσιότητας. Έτσι και άλλα θύματά του απευθύνθηκαν στις Αρχές και κατήγγειλαν ότι τις πλησίασε και τις κακοποίησε.

Ο ντράμερ οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από την καταγγελία του παιδιού το 2019, του επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών και στις 11 Απριλίου αναμένεται να γίνει το Εφετείο.

Ο μουσικός ανήκε για χρόνια στους Πυξ Λαξ που τοποθετήθηκαν δημόσια αναφέροντας πως συμπαραστέκονται στην οικογένεια και το κορίτσι ενώ παράλληλα τόνισαν πως έχουν πάψει να συνεργάζονται μαζί του εδώ και πολλά έτη.

Ντράμερ

Μετά την κάθειρξη την οποία του επιβλήθηκε πρωτοδίκως το 2019 κατά πλειοψηφία 5-2, δηλαδή 5 δικαστές και ένορκοι ήταν υπέρ της καταδίκης του και 2 είπαν πως έχουν αμφιβολίες ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο ντράμερ κατηγορείται πως επί περίπου 1,5 χρόνο το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013 προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού που τότε πήγαινε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. 

Τις κακοποίησε όταν ήταν μεταξύ 8 και 13 ετών

«Με ταχύτατους ρυθμούς και αλλεπάλληλες αποκαλύψεις με λεπτομέρειες που προκαλούν αποστροφή ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης για σωρεία γενετήσιων πράξεων τις οποίες τελούσε επί σειρά ετών κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, σε βάρος τουλάχιστον δέκα όπως γίνεται μέχρι σήμερα γνωστό ανηλίκων κοριτσιών, όλων θυμάτων του ήδη καταδικασθέντος πρωτοδίκως σε 12ετή κάθειρξη για αποπλάνηση ανηλίκου ντράμερ του διάσημου μουσικού συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, Γ.Γ.» τονίζει στο Newsbeast ο ποινικολόγος και συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης κοπέλας που έκανε την πρώτη καταγγελία Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

«Στις 14/2/2022, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέως Πλημ/κών Αθηνών που είχε παραλάβει και μελετήσει την υποβληθείσα πριν δύο εβδομάδες μηνυτήρια αναφορά πέντε, αγνώστων μεταξύ τους, ενηλίκων γυναικών που τον καταμήνυαν ότι τις είχε κακοποιήσει όταν ήταν μεταξύ 8 και 13 ετών σε διάφορους τόπους και χρόνους, διατάχθηκε κατεπειγόντως η διεξαγωγή προανακριτικών πράξεων που θα διερευνούσαν το ποιόν των καταγγελιών αυτών. Μέσα σε μία εβδομάδα, αυτές διπλασιάστηκαν, ενώ ακόμη περισσότερες αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας» επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού που σήμερα είναι 16,5 ετών.

«Ο ασκός του Αιόλου απελευθέρωσε σαρωτικούς ανέμους»

«Ο ασκός του Αιόλου όχι μόνον άνοιξε, αλλά απελευθέρωσε σαρωτικούς ανέμους, που αλλάζουν το τοπίο σε σχέση με το απεχθές έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο μέχρι τις μέρες μας χαρακτηριζόταν από τη δυσκολία της αποκάλυψης και της προσφυγής στις Αρχές. Αυτή τη φορά η πολλαπλότητα των θυμάτων, ο υψηλού προφίλ δράστης και το ειδεχθές των αδικημάτων υπερκέρασαν τον φόβο, τη ντροπή, τους δισταγμούς και τις ενοχές των θυμάτων και των οικείων τους» σημειώνει ο συνήγορος των νεαρών γυναικών που παρίστανται προς υποστήριξη της κατηγορίας.

«Πέρα από την πρώτη, λοιπόν, υπόθεση, για την οποία ο Γ.Γ. είχε καταδικαστεί το 2019 σε 12ετή κάθειρξη για κατ΄ εξακολούθηση τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος μιας ανήλικης που τότε (μεταξύ 2011 και 2013) ήταν 6 ως 8 ετών -και ενώ ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο του, που έχει προσδιορισθεί για τις 11 Απριλίου 2022 – προέκυψαν τουλάχιστον 10 νέες περιπτώσεις, που σχετίζονται με αδικήματα που έχουν τελεσθεί έως και το 2018 με 2019. Όσο δηλαδή εκκρεμούσε η πρώτη υπόθεση, για την οποία είχε κληθεί για πρώτη φορά σε απολογία ο Γ.Γ. το 2015, φαίνεται ότι εξακολουθούσε απτόητος έναν τρόπο ζωής που σχετιζόταν άμεσα με την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, όπου βρισκόταν και όποτε μπορούσε» αναφέρει ο ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Ο ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου

«Είναι εντυπωσιακό ότι ορισμένες άγνωστες στις μηνύτριες γυναίκες προσήλθαν αυτοβούλως στη διεξαγόμενη προκαταρκτική εξέταση, ενώ ακόμη περισσότερες κινούνται επιπλέον και με νέες μηνύσεις εις βάρος του Γ.Γ. και για άλλα επεισόδια εξακολουθητικής σεξουαλικής κακοποίησης, ορισμένα από τα οποία συμπεριλαμβάνουν και άσκηση βίας» συμπληρώνει.

«Δέκα θύματα έχουν ήδη καταγγείλει με λεπτομέρειες που προκαλούν αποτροπιασμό και αρκετοί επιπλέον μάρτυρες έχουν καταθέσει για και περαιτέρω θύματα με ονόματα και πλήρη στοιχεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δύο οικογένειες καταθέτουν οσονούπω αυτοτελή μηνυτήρια αναφορά.

Η πληθώρα των περιπτώσεων αποκαλύπτει μια αηδή μεθοδολογία βασισμένη στην πανουργία, την εκμετάλλευση της αναγνωρισιμότητας και την πολύτροπη διεισδυτικότητα σε περιβάλλοντα με ανηλίκους, παραπλανώντας τους ενήλικους και τελώντας τις πράξεις σωρηδόν, καθημερινά κατά πολυάριθμων θυμάτων, συχνότατα και σε πολλά θύματα μαζί» υπογραμμίζει κλείνοντας ο ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

Σοκάρουν μερικά από όσα είπαν τα θύματα στις Αρχές

Θύμα 2: «Ήμουν 9 ετών. Αντιμετώπισα πολλά ψυχολογικά προβλήματα μετά από τα γεγονότα αυτά, έκανα ψυχοθεραπεία και επειδή ήταν ιδιαίτερα τραυματικό, έχω απωθήσει τις λεπτομέρειες. Όμως πράγματι παραθερίζαμε μαζί με την (…) Θύμα 1 τα δύο εκείνα καλοκαίρια γιατί ο πατέρας της εργαζόταν εκεί, πράγματι μας έπιανε μέσα στη θάλασσα πάνω στο παιχνίδι όλες ο Γ. και ντρεπόμασταν να το πούμε στους μεγάλους».

Θύμα 6: «Όταν μπήκαμε στο αποθηκάκι με έβαλε πάλι να κάτσω πάνω του και αφού μου έδειξε κάποιες κινήσεις πώς να χτυπάω το τουμπερλέκι μου είπε ”κάν’το εσύ τώρα” και μόλις προσπάθησα, τότε έβαλε πάλι το χέρι του στο εσώρουχό μου και άρχισε να με χαϊδεύει και να με τρίβει. Αυτό έγινε για περίπου πέντε με δέκα λεπτά γιατί μετά με φώναξαν και βγήκα έξω να παίξω με τα κορίτσια. (…) Δεν ξαναπήγα σπίτι του και ήδη ήμουν πολύ φοβισμένη γιατί ήξερα ότι αν πήγαινα θα με έπιανε πάλι και δεν ήθελα».

Μητέρα θυμάτων 6 και 8: «Την επομένη από το μπάρμπεκιου που είχαν πάει με την μητέρα της (…) θύμα 7, η κόρη μου (θύμα 6) ήρθε και μου μίλησε, πολύ ταραγμένη. Ακούγοντας όλα αυτά που μου διηγήθηκε, έβαλα τα κλάματα. Ο σύζυγός μου έλειπε εκτός Αθηνών για ένα επαγγελματικό σεμινάριο, οπότε δεν το έμαθε αμέσως. Μετά από κάποιες μέρες του το είπα Δεν ήξερα τί να κάνω και ότι οι αρχές δε θα μας πίστευαν».

Θύμα 9: «Επειδή δεν είχα ευχαριστηθεί παιχνίδια από πατρική φιγούρα στην ζωή μου και ήθελα πολύ να παίξω, συνέχισα. Έγινε και δεύτερη φορά και τρίτη. Εκεί κατάλαβα πως δεν ήταν κατά λάθος. Μετά από μία ή δύο ημέρες έγινε και το δεύτερο συμβάν. (…) Μας είπε να καθίσουμε πάνω στο στρώμα ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα. Άρχισε να κουνάει το στρώμα απαλά πέρα δώθε σαν να προσπαθεί να μας νανούρισει και ταυτόχρονα να μας βάζει σε ένα ονειρικό σύμπαν με τα λόγια του “Κλείστε τα μάτια σας… φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα εξωτικό νησί (…)” κι ενώ τα έλεγε αυτά και εμείς είχαμε κλείσει τα μάτια και είχαμε αφεθεί σε αυτό ξεκίνησε να χαϊδεύει το μπούτι μου και να μετακινεί ξανά το χέρι του προς το επίμαχο σημείο.

Πολύ αργότερα έμαθα από την μητέρα μου ότι είδε να απομονώνει και άλλο κορίτσι στο ίδιο μέρος μάλιστα αυτή τη φορά μόνο οι δύο τους. Και ότι υπήρξε τρίτη μητέρα που τα μάζεψε κι έφυγε από το κάμπινγκ, γιατί πείραζε το κορίτσι της».