Τετ α τετ με την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου θα βρεθούν σήμερα ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης και ο εκδότης Γιάννης Φιλλιπάκης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι δυο κατηγορούμενοι,στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί και η απολογία της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Το επόμενο βήμα της αρμόδιας ανακρίτριας είναι η κλήση προσώπων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να κλήσει με αυτή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Πολιτικές αναταράξεις

Η κλήση σε απολογία του Κώστα Βαξεβάνη έχει προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις με τον Αλέξη Τσίπρα, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Documento», να κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης» και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να χαρακτηρίζει «εκτροπή» τις αναφορές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, έκανε κάλεσμα συμπαράστασης στον Κώστα Βαξεβάνη που θα περάσει αύριο του κατώφλι του Αρείου Πάγου με Ν.Δ. να αντιδρά μιλώντας σε ανακοίνωση της για «επικίνδυνο δρόμο για τη δημοκρατία».

Η εξωτερική φωτογραφία είναι αρχείου