Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τις τελευταίες ώρες δυο από τους χούλιγκαν του Παναθηναϊκού που είχαν ενεργό συμμετοχή στα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία των δύο ατόμων.

Πρόκειται για έναν 36χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του αγώνα κρατώντας στο δεξί του χέρι μεταλλική αλυσίδα και έναν 26χρονο Έλληνα, ο οποίος επίσης είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και είχε καλυμμένα πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου full face χρώματος πράσινου λευκού (ριγέ) και κρατούσε στο δεξί του χέρι φωτοβολίδα.

Οι δύο προαναφερόμενοι, από κοινού με άλλα άτομα, εξαπέλυσαν επιθέσεις με βαρέα αντικείμενα και φωτοβολίδες σε βάρος μελών της αποστολής αθλητικής ομάδας και των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 26χρονου στο Ίλιον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα μπουφάν και ένα παντελόνι χακί χρώματος, τα οποία φορούσε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού από δράστες οι οποίοι τέλεσαν τις πράξεις με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων και μη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή τετελεσμένη και εν αποπείρα και εναντίον αστυνομικών εντός αγωνιστικού αθλητικού χώρου, παράνομη κατοχή και ρίψη βεγγαλικών, καπνογόνων και κροτίδων εντός αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης και παράβαση του Νόμου «περί εξωσχολικού αθλητισμού».

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων δραστών συνεχίζεται.