Χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, διεξάγονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 56χρονου Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του κατηγορουμένου, ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας που του δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συγγενείς του είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο 56χρονος, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εορτών.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός πήρε άδεια, διάρκειας εννέα ημερών και μέχρι χθες εμφανιζόταν κανονικά, κάθε μέρα, στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας. Από χθες, όμως, δεν έδωσε σημεία ζωής, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών.

Ο 56χρονος είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού και μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, στα χέρια του αδελφού του Σάββα, στον Πειραιά, στις 29/06/2002, έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση. Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν και μαζί με τα δύο μικρότερα σε ηλικία αδέλφια του βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 10 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 8 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν, ενώ το εφετείο τον καταδίκασε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.