Την μη παρουσία του Χριστόδουλου Ξηρού στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας σχολίασε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου στράφηκε κατά των αδειών που δίνονται σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές ομάδες. «Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης έχει επαναστατικό καθήκον; Αποδεικνύεται πως οι καταδικασμένοι τρομοκράτες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί κρατούμενοι», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Όταν κάποιοι θεωρούν καθήκον τους ότι πρέπει να αποδράσουν, η Δημοκρατία πρέπει να τους αντιμετωπίζει διαφορετικά και να προστατεύεται».

Και έφερε στο «τραπέζι» το θέμα του Νίκου Μαζιώτη λέγοντας: «Ο Μαζιώτης βγήκε και αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι είναι πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερος ένας άνθρωπος σαν τον Μαζιώτη».

Σχολίασε και το θέμα της αίτησης αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού λέγοντας ότι «νοσηλεύεται, έχει κάθε φροντίδα για την υγεία του. Το καθήκον της Πολιτείας είναι να φροντίσουμε για την υγεία του. Έχει κάθε δυνατή φροντίδα. Γιατί να αφεθεί ελεύθερος;», συμπληρώνοντας: «Όταν έχεις να κάνεις με περιπτώσεις αμετανόητων, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί κρατούμενοι».