Την Τετάρτη αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέα καθώς και η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη για τη δολοφονία του ιερέα, στα Κρέστενα της Ηλείας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Αιγίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορούμενων.

Στο εδώλιο κάθονται η 43χρονη παπαδιά Θεοδώρα και ο 41χρονος εραστής της Νίκος Παναγόπουλος, κατηγορούμενοι πως από κοινού οργάνωσαν τη δολοφονία του άτυχου ιερέα, η μεν ως ηθική αυτουργός και ο δε ως εκτελεστής.

Οι δύο κατηγορούμενοι ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλον διαχωρίζοντας ουσιαστικά ο καθένας τη θέση του για την ευθύνη του εγκλήματος.

Το έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες είχαν προσχεδιάσει τον φόνο, λόγω της σχέσης που διατηρούσαν και αποφάσισαν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

Η 43χρονη, αφού είχε συνεννοηθεί πρώτα με τον 41χρονο, στάθμευσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και στο οποίο επέβαινε ο ιερέας σύζυγός της, σε πάροδο της εθνικής οδού Πύργου- Κυπαρισσίας, κοντά στην περιοχή του Κάτω Σαμικού.

Στη συνέχεια, η 43χρονη, προφασιζόμενη σωματική της ανάγκη απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο, ενώ στην περιοχή βρισκόταν ήδη ο 41χρονος.

Μόλις ο τελευταίος είδε τη γυναίκα να φεύγει, πλησίασε το αυτοκίνητο και πυροβόλησε τον ιερέα με κυνηγετικό όπλο, προκαλώντας του θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι, τον τράχηλο και τον θώρακα.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, η 43χρονη επιχείρησε, σύμφωνα με την αστυνομία, να παραπλανήσει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας που ερευνούσαν την υπόθεση, ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από αγνώστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία.