Ώρα 8:40 στον ηλεκτρικό σταθμό της Αττικής. Από τα μεγάφωνα ακούγεται το ηχογραφημένο μήνυμα: «Τα δρομολόγια φτάνουν μέχρι τα Άνω Πατήσια. Από εκεί οι επιβάτες εξυπηρετούνται μέχρι τον σταθμό της Ειρήνης με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15».

Κι από τα Άνω Πατήσια αρχίζει η ταλαιπωρία του κόσμου. Στους δρόμους, στους οποίους κινείται η λεωφορειακή γραμμή επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Τα κλιματιστικά μέσα στα λεωφορεία δεν είναι αναμμένα με αποτέλεσμα ο κόσμος να ψάχνει τρόπο να δροσιστεί. Μέχρι φυσικά να φτάσει στον προορισμό του. Τα τηλέφωνα καθ’ όλη τη διάρκεια του… ταξιδιού, αφού κάπως έτσι μοιάζει η διαδρομή Άνω Πατήσια – Ειρήνη, πέφτουν «βροχή» από τους αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να δικαιολογηθούν στα αφεντικά τους για την αργοπορία τους.

Το ρολόι δείχνει 10:00 αλλά ο κόσμος ακόμη δεν έχει φτάσει στην Ειρήνη, από όπου και θα επιβιβαστεί στον ηλεκτρικό για να συνεχίσει μέχρι την Κηφισιά. Τα λεπτά περνούν «βασανιστικά». Ο οδηγός του λεωφορείου συνιστά στους οδηγούς να κάνουν υπομονή αλλά η υπομονή τους έχει εξαντληθεί αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηλεκτρικός παρουσιάζει τέτοιου είδους προβλήματα.

Είκοσι λεπτά αργότερα το λεωφορείο έχει φτάσει στην Ειρήνη. Οι επιβάτες του βγαίνουν και τρέχουν να προλάβουν τον ηλεκτρικό για να φτάσουν είτε στον τερματικό σταθμό είτε σε κάποιους πιο κοντινούς.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σας είπαμε;

Οι επιβάτες της λεωφορειακής γραμμής Χ15 περιμένουν πώς και πώς να φτάσουν στον προορισμό τους

Οι επιβάτες έχουν φτάσει στην Ειρήνη και κατευθύνονται προς τον ηλεκτρικό σταθμό για να συνεχίσουν το… ταξίδι τους.