Δύο Αφγανοί, ηλικίας 47 και 22 ετών, συνελήφθησαν στην Αθήνα, καθώς φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνελήφθησαν επίσης οκτώ αλλοδαποί μετανάστες, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής μετά από αξιοποίηση πληροφορίας και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν στο ΚΤΕΛ Κηφισού τους δράστες, οι οποίοι μετέφεραν με πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ταξί τους οκτώ  αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να τους επιβιβάσουν σε υπεραστικό λεωφορείο με προορισμό την Πρέβεζα. Εκεί θα τους παραλάμβαναν άλλα μέλη του κυκλώματος προκειμένου να τους επιβιβάσουν σε πλωτά μέσα και να τους προωθήσουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά παράνομων μεταναστών στη χώρα μας και ακολούθως στην προώθηση τους σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 3.000-4.000 ευρώ το άτομο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.