Στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του Mall, αλλά και του προαστιακού στη Νερατζιώτισσα, καθώς και σε μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν στο εμπορικό πριν τη χθεσινή έκρηξη, εστιάζουν τις έρευνές τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από τα βίντεο του Mall εντοπίζονται τέσσερα άτομα που φέρονται ως αυτοί που τοποθέτησαν τη βόμβα στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, των οποίων όμως δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά, καθώς φορούν κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ.

Από τον σωματότυπο μελετάται αν υπάρχουν ομοιότητες με άλλα άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Εκτιμάται, επίσης, ότι στη χθεσινή ενέργεια έχουν συμμετάσχει περισσότερα άτομα, ίσως 6-8.

Σε ότι αφορά τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελείτο από εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα πιθανόν και με λίγο ANFO (μείγμα νιτρικής αμμωνίας με πετρέλαιο), δύο διακόπτες on-off και μπαταρίες, μέσα σε χύτρα μαγειρέματος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, παραπέμπει στην συνδεσμολογία της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένα νέο όνομα οργάνωσης, για να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Επίσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν την υπόθεση, παράλληλα με την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, για να διευκρινίσουν αν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο ενεργειών, αν και θεωρούν πιθανό να πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες, που δρουν παράλληλα, όπως έχει γίνει πάλι στο παρελθόν.