Φως στην υπόθεση της έκρηξης της 20ης Ιανουαρίου στο Mall Αμαρουσίου, ρίχνει ο υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι, που τραυματίστηκε ελαφρά στην επίθεση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «6 Μέρες», ο φύλακας του εμπορικού κέντρου αποκαλύπτει στην κατάθεσή του προς την Αντιτρομοκρατική ότι τα άτομα που τοποθέτησαν τη βόμβα ήταν ένας άνδρας και δύο γυναίκες.
Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της κατάθεσης του ιδιωτικού φρουρού αναφέρει:

«Ειδοποιηθήκαμε από την εταιρεία ότι πρέπει να γίνει διαδικασία εκκένωσης του κτιρίου εξαιτίας απειλητικού τηλεφωνήματος για βόμβα στον 1ο όροφο. Εγώ βρισκόμουν στον 3ο όροφο. Εκείνη την ώρα λειτουργούσαν μόνο οι καφετέριες και ο κόσμος δεν ήταν πολύς, έτσι ώστε να υπάρξει πρόβλημα σχετικά με την εκκένωση.

Κατεβαίνοντας τις σκάλες έπεσα πάνω σε έναν νεαρό. Ήταν το πολύ 30 ετών γύρω στο 1,85 και φορούσε τζιν, μπουφάν, έναν μαύρο σκούφο με τον οποίο κάλυπτε το κεφάλι του μέχρι τα φρύδια. Στάθηκε στις κυλιόμενες σκάλες και παρατηρούσε δύο κοπέλες που περιεργάζονταν ένα διαφημιστικό σταντ. Είχαν κρύψει τη βόμβα μέσα στο σταντ ώστε να μην φαίνεται. Γι’ αυτό εμείς δεν βρήκαμε τίποτε ψάχνοντας όλους τους κάδους.

Αφού έκρυψαν τη βόμβα, η μία από τις δύο νεαρές γυναίκες ανέβηκε στον 3ο όροφο από όπου είχε ορατότητα στο παγιδευμένο σταντ. Πρόσεξα πως μιλούσε στο τηλέφωνο. Λίγα λεπτά αργότερα έφυγε μαζί με την άλλη γυναίκα και τον άνδρα», καταλήγει στην κατάθεσή του ο σεκιούριτι που τραυματίστηκε ελαφρά από το ωστικό κύμα της έκρηξης.