Η χθεσινή βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι απασχόλησε αρκετά γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης, πολλά εκ των οποίων αποδίδουν το περιστατικό στη λιτότητα που έχει «εξαγριώσει τους Έλληνες», όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

«Βόμβα εκρήγνυται σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας», είναι ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ στο Spiegel. «Ήδη τις προηγούμενες μέρες άγνωστοι πραγματοποίησαν σειρά εμπρηστικών επιθέσεων ενώ άνοιξαν πυρ και εναντίον του γραφείου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το κίνητρο των συχνά αυτόνομων αυτών ομάδων είναι η οργή για την οικονομική κρίση».

«Πολλοί Έλληνες είναι αγανακτισμένοι με τις τράπεζες, τους ξένους πιστωτές και την πολιτική τάξη στη χώρα τους. Επιρρίπτουν στην κυβέρνηση ότι οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η ανεργία έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ, κυρίως πολλοί νέοι Έλληνες δεν βλέπουν πλέον καμία προοπτική», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

«Βόμβα σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Συνεχίζεται το κύμα επιθέσεων στην ελληνική πρωτεύουσα», παρατηρεί η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger.

«Η επίθεση είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων πίσω από τις οποίες κρύβονται, όπως εικάζει η αστυνομία, αυτόνομες και αναρχικές ομάδες», αναφέρει το δημοσίευμα της αυστριακής Die Presse.

«Στη χώρα της κρίσης, η βία δεν στρέφεται όμως μόνον εναντίον πολιτικών και ανθρώπων των ΜΜΕ. Το Σάββατο χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού, του φασισμού και της ξενοφοβίας μετά τις πολλαπλές επιθέσεις των τελευταίων μηνών εναντίον μεταναστών», προσθέτει η εφημερίδα.