Με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικού προστίμου 500 ευρώ αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες κάτοικοι του Αιτωλικού, για τα επεισόδια που έγιναν την Παρασκευή σε οικισμούς Ρομά.

Οι τρεις συλληφθέντες είχαν αναγνωριστεί μαζί με άλλους έξι από Ρομά, ότι συμμετείχαν στα επεισόδια και στις επιθέσεις που έγιναν σε δυο οικισμούς. Έτσι, μετά από αναζητήσεις, βρέθηκαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο Ανακριτή του Μεσολογγίου.

Έκτος από την καταβολή 500 ευρώ, τους επιβλήθηκε να παρουσιάζονται κάθε 15 μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Για τους υπόλοιπους έξι που αναζητούνταν, αναμένεται να κινηθούν άλλες διαδικασίες, μετά την παρέλευση του αυτόφωρου.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, την ΔΗΜ.ΑΡ. κ.α. φορείς που έχουν ενδιαφερθεί, αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να βρεθεί και λύση με το θέμα των Ρομά στο Αιτωλικό, αρχικά με την ενίσχυση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και με άλλες δράσεις για την ομαλή διαβίωσή τους στην περιοχή.

Πηγή: agrinionpress.gr