Στο σκοτάδι κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής τον περασμένο Αύγουστο και από τότε δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής.

Για την υπόθεση κρίθηκαν, την Παρασκευή, προφυλακιστέοι οι έξι από τους επτά κατηγορούμενους, χωρίς να δώσουν κάποια πληροφορία σχετικά με το πού βρίσκεται ο νεαρός.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται το βαρύ κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κακουργήματα όπως της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απαγωγής κ.α.

Ως «εγκέφαλος» της απαγωγής του νεαρού, φέρεται ένας ηλικιωμένος, φίλος της οικογένειας του 26χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση απολογούμενοι υποστήριξαν ότι ο 72χρονος είναι αυτός που οργάνωσε την απαγωγή και ότι οι ίδιοι είχαν περιφερειακούς ρόλους.

Ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα έκριναν ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή οι έξι άντρες κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ενώ διαφορετική εκτίμηση είχαν για τη συγκατηγορούμενη τους η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

Ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητας, καθώς και τις φωτογραφίες, των επτά κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στη μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε ως λύτρα το χρηματικό ποσό των 620.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.

Την προηγούμενη ημέρα ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για το Αίγιο με το αυτοκίνητο του, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο.

Η μητέρα του θύματος, η οποία είναι γιατρός, τους έδωσε 350 χιλ. ευρώ έπειτα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και υποδείξεις των απαγωγέων.

Στη συνέχεια και αφού πέρασε αρκετός καιρός και δεν επέστρεφε το παιδί της, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία διαπίστωσε από τηλεφωνικές επικοινωνίες, ότι ο τελευταίος που συναντήθηκε και μίλησε με το απαχθέντα, ήταν ένας 72χρονος φίλος της οικογένειας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες της απαγωγής, αφού πήραν τα χρήματα, δολοφόνησαν τον 26χρονο και έχουν θάψει κάπου το πτώμα του.