Άσυλο έδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ στον Τούρκο αξιωματικό

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η επίμαχη απόφαση


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
21:19
23/05/2018
Άσυλο έδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ στον Τούρκο αξιωματικό
2
loading

«Όχι» είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να «μπλοκάρει» τη χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών αργά το απόγευμα, κατέληξαν σε απόφαση χορήγησης ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι πιλοτική και κατά συνέπεια καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως πρέπει να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης είναι ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Ανώτατου Δικαστηρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κακώς τους κρατάμε εδώ τόσο καιρό

    δίνοντας στον Ερντογάν την ευκαιρία να σπεκουλάρει υπερ του και σε βάρος της χώρας μας αλλα και σε βάρος των σχέσεων των δύο χωρών. Αν ειχαν φύγει για μία άλλη χώρα που δεν ενδείκνυται για εθνικιστική καιροσκοπία το θέμα θα είχε ξεχαστεί και τα δύο δικά μας παιδιά θα είχαν αποφύγει όλη αυτήν την εφιαλτική περιπέτεια που ζουν πληρώνοντας στην ουσία αυτόν ακριβώς το λάθος (εξ αρχής) χειρισμό.

    1. avatar ΚΜ

      Αν... λες και πως θα είχαν φύγει δηλαδή... ολόκληρο ελικόπτερο προσγείωσαν στην Ελλάδα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει