Προσφυγή ενστόλων κατά του νέου μισθολογίου

Στις αιτήσεις τους υποστηρίζουν ότι οι αποδοχές τους καθορίζονται σε μη συνταγματικά ανεκτά επίπεδα


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:34
19/11/2017
Προσφυγή ενστόλων κατά του νέου μισθολογίου
3
loading

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν αιτήσεις Ομοσπονδίες και Σωματεία αστυνομικών όπως και ομαδικά αστυνομικοί κατά του νέου μισθολογίου των ενστόλων. Ειδικότερα, στρέφονται κατά του νόμου 4472/2017 με τον οποίο θεσπίστηκαν νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και κατά της από 19.9.2017 εγκυκλίου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκε σε εφαρμογή του εν λόγω νόμου και παρέχει διευκρινήσεις για την μισθολογική κατάταξή τους. Με το νέο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων πλέον του μισθολογικού θέματος, καθορίζεται η μισθολογική κατάταξης και εξέλιξής τους.

Στις αιτήσεις τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, υποστηρίζουν ότι οι αποδοχές τους καθορίζονται σε μη συνταγματικά ανεκτά επίπεδα και μάλιστα κάτω από τα επίπεδα του νομοθετικού πλαισίου του 2014 (νόμος 4307/2014) που κρίθηκε αντισυνταγματικό από την Ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά και του 2003 (νόμος 3205/2003). Ακόμη, υποστηρίζουν ότι το νέο μισθολόγιο των ενστόλων είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης, του κράτους δικαίου, της αναλογικότητας που ορίζει τα απώτατα δικαιώματα σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, της ουσιαστικής Δικαιοσύνης και της νομιμότητας, κ.λπ., ενώ παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), Διεθνείς Συμβάσεις, την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, κ.λπ.

Παράλληλα, επικαλούνται την νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μεταξύ αυτών που ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κ.λπ., όπως επίσης έχουν προσφύγει ομαδικά αστυνομικοί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΠαρτακηδεςΕνστολοι

  Το μισθο νοιαζονται μονο ο κοσμος πειναει δε εχει φορους να πληρωνει
  φυλανε τους πολιτικους προδοτες οπως σαν τα ματια τους
  για την Ελλαδα και την βιαιη καταπατηση του Συνταγματος
  απο τους ποινικους με βουλα Συνταγματικη εσχατης προδοσιας
  300 της Βουλης
  Στα τεσσερα οι ενστολοι παρτακηδες...θα τα θυμηθειτε
  οταν γινει πολεμος..γιατι κοντα ειναι με την αδιαφορια
  το Ισλαμ εχει καταλαβει ηδη την χωρα...2 εκατομυρια μουσουλμανοιθ
  μεσα στην Ελλαδα ηδη απο την αδιαφορια των ενστολων ..ενα μπαμ θα γινει
  και τοτε θα τραβατε ολοι οι ενστολοι παρτακηδες τα μαλλιας
  αλλα θα ειναι αργα...

 2. avatar που ζουν αυτοί ;

  σε ποιο παράλληλο σύμπαν ;

  1. avatar BrokenWings

   Στον καινουργιο , που βρεθηκε τωρα τελευταια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει