Στις 8 Μαΐου του 2010, ο 29χρονος Απόστολος βρέθηκε δολοφονημένος έξω από ένα μπαρ στην Βάρκιζα, μέσα στο αυτοκίνητο του, από έναν 26χρονο άντρα που του είχε στήσει καρτέρι. Ο δράστης τον σκότωσε με έξι σφαίρες για ένα like στο Facebook, χωρίς να τον γνωρίζει, και καταδικάστηκε -σε δεύτερο βαθμό -σε ισόβια.

Η γνωριμία με την Άννα, η φιλία, η ζήλια και το έγκλημα

Τους τελευταίους μήνες πριν το φονικό, ο Απόστολος είχε γνωρίσει μια γυναίκα την Άννα, στη νέα του δουλειά, σε εταιρία προώθησης προϊόντων. Οι δύο τους έκαναν παρέα, χωρίς να έχουν ερωτική σχέση. Η Άννα είχε χωρίσει από μια σχέση, με τον κατηγορούμενο, ο οποίος την ζήλευε παθολογικά. Όπως αποδείχτηκε, ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι το θύμα είχε σχέση με την πρώην κοπέλα του, καθώς έβλεπε κοινές φωτογραφίες τους στο Facebook. Βρήκε το τηλέφωνο του θύματος, και τον κάλεσε ζητώντας του εξηγήσεις για τον λόγο που κάνει like στην Άννα. Τα εκφοβιστικά μηνύματα έπεφταν βροχή, ενώ ο Απόστολος είχε γράψει στο Facebook «ζω την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία». Ο κατηγορούμενος είχε στείλει μήνυμα στην Άννα, γράφοντας της πως «αν τον συναντήσω, θα είναι όντως η τελευταία του μέρα». Ο 26χρονος δεν έμεινε στα λόγια, του έκλεισε ραντεβού με ψεύτικο προφίλ μέσω Facebook, ο 29χρονος Απόστολος έπεσε στην παγίδα και τον σκότωσε. Ο δράστης συνελήφθη ένα χρόνο μετά, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλη ανθρωποκτονία στην Πετρούπολη.

Η μητέρα του Απόστολου, Γεωργία η οποία ανεβαίνει αυτά τα χρόνια τον δικό της Γολγοθά,  μίλησε στην εκπομπή «Tatiana Live». Περιέγραψε το παιδί της ως «κοινωνικό» και «ευαίσθητο», τονίζοντας ότι δεν είχε διαφορές με κανέναν. «Πάλευε καθημερινά για να φτιάξει την ζωή του. Γνώριζε πολύ κόσμο. Ήταν πωλητής και είχε πολλούς φίλους για να προωθεί τα προϊόντα της δουλειάς του», πρόσθεσε.

«”Μαμά πάω για καφέ”, μου είπε, και δεν γύρισε ποτέ. Είχε αφήσει όμως ανοιχτό το laptop και το Facebook του… Διάβασα ένα μήνυμα από την Άννα που του έλεγε “η γυναίκα που μιλάς στο facebook είναι ο Νίκος! Μη μιλάς, μη συναντηθείς μαζί του, θα σου τη φέρει”. Δυστυχώς αυτό το μήνυμα, η Άννα του το έστειλε, δύο ώρες μετά την δολοφονία!», είπε, μιλώντας για το χτύπημα στο παιδί της.

Αναφερόμενη στον δολοφόνο, η μητέρα του θύματος, υποστήριξε πως «θα έπρεπε να πεθάνει. Αυτή είναι η τιμωρία που του αξίζει».

Πώς η μητέρα βοήθησε στη σύλληψη του δολοφόνου

Η μητέρα του θύματος έφτιαξε ψεύτικο προφίλ στο Facebook, ενημέρωσε την αστυνομία και συνέλεξε στοιχεία που βοήθησαν τις αρχές για την σύλληψή του.

«Έφτιαξα ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και έκανα φίλους από το περιβάλλον του… Άρχισα να συλλέγω πληροφορίες για τον άνθρωπο αυτό. Μέσα από τους κύκλους των φίλων, είδα την φωτογραφία του δολοφόνου», είπε χαρακτηριστικά στην ίδια εκπομπή, τονίζοντας ότι η αστυνομία έκανε το καλύτερο που μπορούσε.

«16 Μαΐου 2011 είδα τις φωτογραφίες, 22 Μάιου 2011 τον συνέλαβαν. Η σύλληψη ήταν κινηματογραφική, προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης», πρόσθεσε, λέγοντας πως το Εφετείο ήταν 19 μήνες!

Βουρκωμένη είπε ότι έχει δύο ακόμη κόρες και ένα εγγονάκι, που έχει το όνομα του Αποστόλη.