Για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με αφορμή την έξωση από το σπίτι της της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση έχει φροντίσει να βελτιώνει το νομοθετικό πλαίσιο και να δημιουργεί δικλείδες ασφαλείας για να μην χάσουν τα σπίτια τους οι συμπολίτες μας. Από όσο μπορούμε να ξέρουμε δεν αξιοποιήθηκαν αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση», είπε και τόνισε ότι «σε απάντηση της Εθνικής Τράπεζας μετά από ερώτημα του υπουργού Οικονομικών προκύπτει ότι σε κανένα στάδιο δεν αξιοποιήθηκαν μια σειρά από δυνατότητες που υπάρχουν για να μην φτάσουμε στην δυσάρεστη αυτή εξέλιξη».

Εξήγησε ότι το τραπεζικό απόρρητο δεν μας επιτρέπει να δούμε τα πραγματικά στοιχεία και έτσι πρόσθεσε κάποιοι αξιοποιούν και εργαλειοποιούν μια κατάσταση.

«Έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να μην χάσουν το σπίτι τους, με συνεχείς διαπραγματεύσεις που αποτρέπουν τους πλειστηριασμούς. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεραστίων διαστάσεων γιατί πλειστηριασμοί γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί με δική τους νομοθετική πρωτοβουλία δόθηκε η δυνατότητα στα funds να παίρνουν τα κόκκινα δάνεια και σήμερα οι πλειστηριασμοί που γίνονται αξιοποιούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση. Το ουσιαστικό θα ήταν να φροντίζουμε όλοι ώστε οι πρόνοιες του θεσμικού πλαισίου που υπάρχει να αξιοποιούνται», κατέληξε.