Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου με παρέμβαση των πολιτών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη που βρέθηκαν στο σημείο. Το φορτηγό της μεταφορικής έφυγε χωρίς να έχει αδειάσει το σπίτι, έχοντας βγάλει μόνο μερικά έπιπλα.

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ. Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των “Πάτσηδων”, την εποχή που τα “κοράκια” έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μιας άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη.

Νωρίτερα προκλήθηκε ένταση με γείτονες που έκαναν ντου στο διαμέρισμα την ώρα που βρισκόταν μέσα η Αστυνομία. «Απειλούν ότι θα μας πάρουν μέσα, το ακούσαμε. Εγώ είμαι ένας από όλους, για όποιον και αν το είπες. Είναι ντροπή σας. Την ξεκινάτε εσείς την ένταση» είπε ένας γείτονας στους αστυνομικούς.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο […] Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Το πήρε ο κύριος. Σπάσανε την πόρτα και ο κλητήρας με χτύπησε. Με κλειδαρά και ηλεκτρικό πριόνι την έσπασαν. Δεν έχω σπίτι να μείνω, θα μένω σε σπίτια φίλων. Από τις 5:30 είχαν έρθει» είπε νωρίτερα στο OPEN η Ιωάννα Κολοβού. Το χρέος της δημοσιογράφου ήταν περίπου 15.000 ευρώ και αφορούσε πιστωτική κάρτα.

Δείτε τις φωτογραφίες: