Μετά τη πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε για τη βούληση του κόμματος να στηρίξει τις αλλαγές στην οικονομία τις επόμενες 100 ημέρες. Νωρίτερα στη συνεδρίαση είχε κρατήσει ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα έχει πρόβλημα να συμφωνήσει με όποιον έχει προτάσεις στην  κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Σήμερα εδώ στα νέα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, συσκέπτεται για πρώτη φορά η διοικούσα επιτροπή του κινήματος. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα μείνει πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μεταρρυθμίσεις, τις αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία τις επόμενες 100 μέρες.

Ο στόχος μας είναι να συνειδητοποιήσουν οι έλληνες πολίτες ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας  και πρέπει να αποφύγουμε ακρότητες και κανιβαλισμούς. Ο στόχος είναι η μείωση του κράτους, εκεί πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και εκεί πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις, σε ένα πνεύμα εθνικής συνεννόησης».