Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως επιχειρεί ρεσάλτο στην εξουσία, ενώ καν δεν διαθέτει πρόταση διακυβέρνησης, έκανε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, υποστηρίζοντας την πρόταση του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, υπογραμμίζοντας πως: «Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι προς την κυβέρνηση, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα, για τις προσπάθειες που έκανε ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιτιάται περί δυσαρμονίας της σημερινής Βουλής και του λαϊκού αισθήματος, μίλησε για πρωτοφανείς ισχυρισμούς και «κομματικό μικρομεγαλισμό» όταν με βάση τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός αποφάνθηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Ομπάμα πριν αναλάβει δεύτερη θητεία και ο Ολάντ επειδή καταπίπτει στις σφυγμομετρήσεις ενώ αιτιολογώντας την πρωθυπουργική πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ανέφερε ότι ήταν επιβεβλημένη ώστε να δοθεί «θεσμική απάντηση» αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας ρεσάλτο στην εξουσία και με «άρπα κόλα» κινήσεις δημιουργεί ανασφάλεια στην κοινωνία.

Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τέσσερα χρόνια θητείας σύμφωνα με την συνταγματική τάξη, κι ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται «πρωτοφανώς» και με αμετροέπεια ότι «ο λαός αποφάνθηκε» για να θέσει το ερώτημα προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κάθε πότε το μετράτε, κάθε μήνα, κάθε δίμηνο;». Αφού τόνισε πως ακόμη και σε λιγότερο δύσκολους καιρούς δεν μπορεί να κριθεί μια κυβέρνηση σε δύο χρόνια προσέθεσε πως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει με βάση τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Εξάλλου καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι προτάσεις του δεν εδράζονται σε παραδοχές, χαρακτήρισε «καινοφανή» τον όρο που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Δραγασάκης περί «απόσυρσης χρέους», διερωτήθηκε ποιο μοντέλο ανάπτυξης προτείνει και για να καταδείξει την «πολυφωνία» (όπως είπε) στο κόμμα ρώτησε: «που κάθισε η μπίλια αυτή την εβδομάδα». «Δεν είναι χωρίς κίνδυνο αυτά που εξαγγέλλετε. Εκτός από την πολυφωνία δεν έχετε και κανένα σοβαρό έρεισμα στις οικονομικές σας προτάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις αναφορές του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «προσβλητικές» για τη Βουλή και είπε προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής: «Είναι απαράδεκτο να λασπολογείτε εναντίον των συναδέλφων σας».

Εκ μέρους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ρήγας «υπενθύμισε» ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για πέντε χρόνια και τα προηγούμενα τρία χρόνια μόνοι τους υπέστησαν τα πάνδεινα στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση «όταν κάποιοι τροφοδοτούσαν την αγανάκτηση μέσα από λάθος συνταγές».

«Δεν είναι η ώρα να λύσουμε τις ιδεολογικές μας διαφορές. Πρέπει σήμερα να γίνει η χώρα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» υπογράμμισε και κατέληξε πως οι «μάχες χαρακωμάτων δεν ωφελούν», απαιτείται «εθνική συναίνεση για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση».