Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέδειξε την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα ως προϋπόθεση για να διανύσει η χώρα τα τελευταία βήματα προς την έξοδο από το Μνημόνιο και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας τις φήμες περί εκλογών «άθλιο τριτοκοσμικό παιχνίδι εξουσίας που καταστρέφει τη σταθερότητα και κατά συνέπεια την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας».

«Δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Πέρυσι τα ίδια, τον Μάρτιο του 2013, πριν από τις ευρωεκλογές, τα ίδια, η χώρα υποφέρει από αυτή την αρρώστια» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και τόνισε πως αν όλα αυτά ήταν συγχωρητέα την περίοδο της ακμής, είναι απολύτως απαράδεκτα στην περίοδο της ύφεσης και της τρομακτικής ανεργίας.

«Ζητούμε, λοιπόν, να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα για να διανύσουμε τα τελευταία βήματα ενός δύσκολου οικονομικού προγράμματος. Πρέπει να προχωρήσουμε στα τελευταία βήματα για να μην υπάρξει ανάγκη για νέες τέτοιες συμφωνίες, ώστε να χρηματοδοτηθεί η χώρα για να μην γίνει ένα παράδειγμα όπως η Αργεντινή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Επίσης, τόνισε πως η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να περιλάβει μια σταθερή τετραετία.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν επιζητείται η πολιτική σταθερότητα για τη σταθερότητα, αλλά για την έξοδο από το μνημόνιο, για την επιστροφή στην ανάπτυξη του 3% το 2015, κάτι όμως που προϋποθέτει, πρόσθεσε, να ολοκληρωθεί ο βίος της Βουλής όπως την ανέδειξε ο λαός.

Αναφερόμενος στην εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας, είπε πως παρά τα όσα λέγονταν προ της εκλογής των προέδρων της Δημοκρατίας, το Σύνταγμα τηρήθηκε μεταπολιτευτικά.

«Και θα τηρηθεί ακόμη μια φορά. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα διαψεύδονται όλες οι φήμες που προκαλούσαν αναστάτωση περί δήθεν εκλογών το Φθινόπωρο» συμπλήρωσε.

«Βαδίζουμε τα τελευταία βήματα για την έξοδο και κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν την πόρτα της εξόδου για να μην υπάρχει διαφυγή. Τη μάχη θα τη δώσουμε νικηφόρα» σημείωσε και υποστήριξε ότι για να γίνει αυτό και να υπάρξουν οι 180 ψήφοι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προϋποτίθεται να μην γίνουν άλλες απολύσεις, να υπάρξουν γενναίες ρυθμίσεις γι’ αυτούς που οφείλουν στο Δημόσιο και απομείωση της φορολογίας.

«Και οι τρεις στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν» εκτίμησε.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ακόμη πως, ενώ η κυβέρνηση δίνει αυτή τη μάχη, διάφορες «πολιτικές σουσουράδες» με «υποκριτικές φωνούλες», ρωτούν «τι σας πειράζουν οι εκλογές;», κι ακόμη πιο επικίνδυνα προσάπτουν ότι «πήραμε τα μέτρα από επιλογή».

Απαντώντας στο πρώτο ζήτημα, ο κ. Λοβέρδος είπε πως η ιστορία απέδειξε πως στον αντίποδα της κυβερνητικής αστάθειας ποτέ δεν ήταν η Δημοκρατία. Ήταν, συμπλήρωσε, ο φασισμός και οι δικτατορίες, και η ανθρωπότητα βγήκε από αυτό εξορθολογίζοντας τον κοινοβουλευτισμό.

«Και όχι οι πολιτικές αυτές δεν ήταν στο DNA μας. Ήταν αναγκαστικές. Ή η χώρα θα πτώχευε ή θα σηκώναμε το βάρος» διευκρίνισε και κατέληξε λέγοντας:

«Ψαρεύουν οι δημαγωγοί σε θολά νερά και δεν ξέρω τι θα τα κάνουν τα ψάρια που θα πιάσουν. Τους συμβουλεύω να δουν την πραγματικότητα και την αλήθεια».