«Χωρίς τους οκτώ φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται 151 βουλευτές για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά 146. Γι’ αυτό τους έχουν στη φυλακή» εκτίμησε στην ομιλία του επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο κ. Παναγιώταρος στην ομιλία του, υποστήριξε εκ νέου πως οι διώξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικές διώξεις υπαγορευόμενες από την κυβέρνηση, ισχυριζόμενος πως κάτι τέτοιο προκύπτει από δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ, κ.κ. Πιπιλή και Μιχελάκη. Άλλο τόσο, για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στη διαδικασία, Μάκη Βορίδη, δήλωσε πως όταν ήταν 33 ετών, είχε επισκεφθεί τη Χρυσή Αυγή συνοδευόμενος από συνεργάτη του, «οπότε ήταν αρκετά μεγάλος για να ξέρει τι κάνει».

Κατά τα άλλα, ο εισηγητής της Χ.Α., ισχυρίστηκε πως «η Eurostat λέει πως οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές εισέβαλαν και στην Αθήνα: Ένας στους έξι στην Αθήνα είναι λαθρομετανάστης. Είδαμε να μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές και αλλοδαποί, αρκεί να τους έχουν δώσει κάποιοι ξεπουλημένοι ελληνική ταυτότητα».

«Ένα εκατομμύριο Έλληνες δεν πλήρωσαν τη δόση του ΕΝΦΙΑ που μας είπατε πόσο δίκαιος και καλός και σωστός είναι. Το προσχέδιο Προϋπολογισμού προβλέπει εξτρά φόρους 1,735 δισ., προωθείται η εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ και η Μπούντεσμπανκ προτείνει κούρεμα καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων αν δεν γίνει βιώσιμο το χρέος. Έχουμε να δούμε πολλά αν παραμείνετε στην εξουσία…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώταρος.