Την έντονη αντίδραση του βουλευτή και υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, προκάλεσαν τα σημερινά δημοσιεύματα για καθυστέρηση μισθών και πληρωμή σε είδος σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους. «Καθυστέρηση μισθών – “πληρωμή” σε είδος: ο εργασιακός μεσαίωνας επέστρεψε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία ένα 1.200.000 εργαζόμενοι είτε εργάζονται απλήρωτοι από τρεις έως δώδεκα μήνες είτε πληρώνονται σε είδος, επιβεβαιώνουν τη σκληρή και εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ένα μεγάλο τμήμα των οποίων έχει μετατραπεί σε σύγχρονους σκλάβους», σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Στρατούλης και προσθέτει:

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών μαζί με την τρόικα έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, γιατί με την κατεδάφιση των μισθών, της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν γυρίσει τη χώρα μας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει με την ψήφο και τους αγώνες του λαού πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια μιας αριστερής κυβέρνησης, θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και θα αποκαταστήσει και θα αναβαθμίσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το εργατικό δίκαιο, το οποίο οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει σε εργοδοτικό», καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.