Την απόφαση να πραγματοποιηθεί κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα πήρε η ηγεσία της ΝΔ σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής.

Ο κύβος ερρίφθη το μεσημέρι της Τετάρτης και στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν, παρά τις επιφυλάξεις πολλών, να μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός σε μια ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Πηγές από τη ΝΔ έλεγαν ότι με την κίνηση αυτή, ο πρωθυπουργός θα στείλει το μήνυμα της συσπείρωσης των ψηφοφόρων, αλλά και της σαφούς υπεροχής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δυο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των κρίσιμων ευρωεκλογών.

Η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι έχει τύχη της αποδοχής πολλών στη ΝΔ, καθώς στο παρασκήνιο εκφράζονται επιφυλάξεις και προβληματισμός για την επιτυχία της συγκέντρωσης.

Επί της ουσίας θα πρόκειται για μια σύγκριση με συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα και θα επιχειρηθεί να σταλεί μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι, μέσω και της ανοικτής συγκέντρωσης, η ΝΔ έχει δυναμική και ρεύμα.

Το ερώτημα που τίθεται από αρκετούς είναι κατά πόσο θα μπορέσει να κινητοποιηθεί ένας κομματικός μηχανισμός σε μια εποχή που οι πολίτες δεν συγκινούνται από ανοικτές συγκεντρώσεις και δεν κινητοποιούνται εύκολα.