«Πρέπει η χώρα να συνεχίσει σταθερά με ασφάλεια. Να σεβαστούμε τις θυσίες των πολιτών. Να πείσουμε ότι δεν είμαστε παράλογοι», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει με ασφάλεια την έξοδο από την κρίση.

«Η διαπραγμάτευση», είπε ο κ. Βενιζέλος, «ενέχει κινδύνους και είναι σώμα με σώμα».

Και υποστήριξε ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για την Ελλάδα. «Εγώ έδιωξα την τρόικα από το γραφείο μου. Ζητούσαν μέτρα και είχαν κάνει λάθη», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι: «Εάν υπήρχε περιθώριο διαπραγματεύσεων, θα το είχαμε εξαντλήσει».

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις του Γιώργου Παπανδέου, είπε ότι εκείνος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε ενώ τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα στηρίξει την «Ελιά». Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Παπανδρέου είναι εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Είναι κρίσιμο στέλεχος για ό,τι κάνουμε στη Βουλή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega», τόνισε ότι: «Κανείς δεν μπορεί να φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή». Και συμπλήρωσε ότι «Οι άνθρωποι που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή στηρίζουν μια εγκληματική οργάνωση».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι είναι διαφορετικό το πολιτικό φλερτ με τη Χρυσή Αυγή και διαφορετικό θέμα η νόμιμη επιδίωξη Σγουρού και Καμίνη να εκλεγούν. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το μάτι στη Χρυσή Αυγή», κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ο κ. Βενιζέλος.

Υποστήριξε ότι το βράδυ της Κυριακής όλοι θα λένε τι έγινε. «Ο πολίτης πρέπει να ξέρει ότι η ψήφος του ερμηνεύεται. Πρέπει να προσδιορίσει ο πολίτης την ψήφο του», είπε και τόνισε ότι: «Ισχύει απολύτως το δίλημμα που έθεσα».

Δε θέλησε να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις και έφερε ως παράδειγμα αυτό που συνέβη το βράδυ του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών. «Οι δημοσκοπήσεις τέθηκαν υπό επανέλεγχο μετά τα exit poll», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πάντως, τόνισε ότι: «Ο λαός αποφασίζει. Αυτό λέμε με εντιμότητα και ευαισθησία».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «Δε θα μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος με λάθος αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι «Το έθνος έχει διχαστεί, πρέπει να το επανενώσουμε».