Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19% και η ΝΔ 17,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,5%, όπως και η Χρυσή Αυγή με 9,5%, η Ελιά με 7%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2%.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα παρουσίασαν ποσοστό από 1% και πάνω. Συγκεκριμένα, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συγκεντρώνει 1,5%, ο ΛΑΟΣ 1%, και οι Οικολόγοι – Πράσινοι 1%. Το 3% των ερωτηθέντων απάντησε «Άλλο κόμμα» και Λευκό/Αποχή το 7,5%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 11,5% του δείγματος.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21% και η ΝΔ 20%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10%, «Το Ποτάμι» με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, όπως και το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2%. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συγκεντρώνει 2%, ο ΛΑΟΣ 1%, και οι Οικολόγοι – Πράσινοι 1%. Το 2% των ερωτηθέντων απάντησε «Άλλο κόμμα» και Λευκό/Αποχή απάντησε το 7%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η επιλογή του 10% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 29% των ερωτηθέντων, έναντι 22% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν από τους δύο» απάντησε το 46% των ερωτηθέντων.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8 – 9 Απριλίου 2014.