Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη έστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός με την οποία κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις ηλεκτρομαγνητικές πύλες ελέγχου που έχουν εγκατασταθεί στη Βουλή, καθώς όπως σημειώνει, πιθανότατα μπορεί να συμβάλλουν στην έξαρση του καρκίνου.

Αφορμή της επιστολής του, όπως εξήγησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Κρεμαστινός, στάθηκε η χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με την οποία τονίζεται ότι υπάρχει έξαρση του καρκίνου ενώ τα αίτια που προκαλούν την ασθένεια δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό, πιθανότατα ανάμεσα στις ακτινοβολίες που προκαλούν καρκίνο να εντάσσονται και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα ελέγχου που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους της Βουλής, στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το θέμα αυτό είναι σοβαρό και πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω καθώς η συνεχής έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε ακτινοβολία μπορεί να διεγείρει τα κύτταρα και δεν αποκλείεται σε μια πενταετία να παρουσιαστούν στη Βουλή μαζικές περιπτώσεις καρκίνων.

Το θέμα θα τεθεί αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι για τυχόν συνέπειες από την ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα συγκεκριμένα μηχανήματα.