«Ουδεμία σχέση είχε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τους όρους και τις προϋποθέσεις της έκδοσης του ομολόγου», κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το επίμαχο ομόλογο «δεν έχει την υπογραφή μου, εγώ συνυπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση που μου έφερε το υπουργείο Οικονομικών».

Υποστήριξε δε ότι οι ίδιες διαδικασίες για την έκδοση τέτοιων προϊόντων ακολουθήθηκαν πάνω από 60 φορές από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχει προειλημμένη απόφαση για παραπομπή», σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στους δημοσιογράφους και τάχθηκε με την εκτίμηση του Πέτρου Δούκα ότι οι πρώην υπουργοί της ΝΔ δέχονται πολιτική δίωξη.

«Δεν υπάρχει καμία προειλημμένη απόφαση για παραπομπή», δήλωσε από την πλευρά του ο Χρήστος Πρωτόπαπας.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν παράλληλα ότι στην ΚΥΑ που υπέγραψε και ο υπουργός Άμυνας, «περιλαμβάνονται αναλυτικά οι όροι έκδοσης του ομολόγου, ενώ ήταν το πρώτο και μοναδικό δομημένο που βγήκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας».

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαβεβαίωσε ότι θα επιχειρηθεί συναίνεση με τα υπόλοιπα κόμματα σε μια προσπάθεια να εκδοθεί κοινό πόρισμα, το οποίο τοποθέτησε χρονικά μετά τις τοπικές εκλογές.